samsung chat .. wifi :/
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
samsung chat .. wifi :/
Jestem nowym użytkownikiem więc na początku witam wszystkich, mam problem prawdopodobnie z ustawieniem mojego rutera. D-link DI524, jest ustawiony że łączę się z nim za pomocą laptopa i wszystko śmiga ale gdy chcę się połączyć z mojego telefonu nie mogę. Telefon widzi SSL mojego rutera wpisuje zgodne hasło ale telefon łączy się.... i kicha. Telefon połączył mi się w szkole bez problemu. Poproszę o pomoc
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: samsung chat .. wifi :/
Jakie zabezpieczenie ustawiasz? Masz najnowsze firmware w routerze?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
hmm szczerze to router ustawiał mi szwagier a ja teraz grzebie w ustawieniach;) z pomocą wujka googla szukałem rozwiązania ale nie pomógł zbytnio
- mam hasło
- mam podane 3 adresy MAC, stacjonarny, laptop, telefon
- w DHCP mam dwa adresy ip nie mogę znaleźć w telefonie ip... chyba że nie ma
- mam hasło
- mam podane 3 adresy MAC, stacjonarny, laptop, telefon
- w DHCP mam dwa adresy ip nie mogę znaleźć w telefonie ip... chyba że nie ma
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Powiem tyle, miałem styczność z dlinkiem 624, na starym firmware gdzie można było włączyć max wpa, był problem z zalogowaniem się telefonu z WM, po aktualizacji firmware pojawiło się wpa2, po ustawieniu tego zabezpieczenia dalej był problem, ww pda chyba nie dał rady ani razu się zalogować (wcześniej czasem się udawało). Ale po zmianie zabezpieczeń na wpa już problemu nie ma, wszystko działa.
Problem sprawiał też statyczny dhcp ustawiony na routerze, przy dynamicznym dhcp problemu nie ma.
No i blokada MAC to żadne zabezpieczenie, tylko problemy może stwarzać, lepiej to wyłączyć.
Problem sprawiał też statyczny dhcp ustawiony na routerze, przy dynamicznym dhcp problemu nie ma.
No i blokada MAC to żadne zabezpieczenie, tylko problemy może stwarzać, lepiej to wyłączyć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!