Karta PC Lan
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Karta PC Lan
Witam posiadam kartę ,, No Wires Needed 11 Mbps Wireless LAN PC Card ,,Mam problemy bo nie mogę odnaleźć sterowników.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Karta PC Lan
A co chesz z tym zabytkiem robic?
Zamiast godzinami grzebac w necie zeby uruchomic cos, co nie polaczy sie z aktualnymi routerami (karta obsluguje tylko B, nie obsluguje WAP), kup moze za 30 pln cos aktualnego.
Zamiast godzinami grzebac w necie zeby uruchomic cos, co nie polaczy sie z aktualnymi routerami (karta obsluguje tylko B, nie obsluguje WAP), kup moze za 30 pln cos aktualnego.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
tak będzie dobra?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
To bardzo proste, sterowniki pewnie są gdzieś w sieci - ale pod inną nazwą karty.tytan001 pisze:Mam problemy bo nie mogę odnaleźć sterowników
Najpierw znajdź numery VEN DEV SUBSYS identyfikujące kartę sieciową - tak jak opisałem to w innym poście.
Wpisz w google ciąg: "VEN_XXXX&DEV_XXXX&SUBSYS_XXXXXXXX" filetype:inf
W znalezionym w google pliku .inf znajdź ciąg: VEN_XXXX&DEV_XXXX&SUBSYS_XXXXXXXX
i z tej samej linijki skopiuj ciąg zawarty pomiędzy znakami procentu: %YYYYYYYYYY.DeviceDesc%
Znajdź wystąpienie ciągu YYYYYYYYYY.DeviceDesc na samym końcu pliku .inf
Wtedy zobaczysz YYYYYYYYYY.DeviceDesc = "Nazwa karty"
W google wpisz: "Nazwa karty" drivers
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To jest karta z czasów win98, a post pytającego napisany z win7 może nawet x64 w takim połączeniu brak driverów jest prawie pewny. Do tego używanie karty bez obsługi wpa(2) dziś jest bez sensu.KrissTofferr pisze:To bardzo proste, sterowniki pewnie są gdzieś w sieci - ale pod inną nazwą karty.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Jednak nie zaszkodzi spróbować. Na przykład "Ralink" ma aktualne wszystkie sterowniki - nawet te do najstarszych chipsetów.krystianb pisze:brak driverów jest prawie pewny