Modem Huawei E173
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem Huawei E173
Witam serdecznie. Mam pytanko, a mianowicie kupiłem sobie modem w marcu z play jest to model Huawei E173-2 , chciałbym włożyć karte Orange i w związku z tym czy musiał bym wgrywać jakies dodatkowe oprogramowanie? czy na oprogramowaniu Play zadziała karta Orange free? Te modemy podobno nie mają Sim-lock.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Modem Huawei E173
Tak.sznajderro pisze:czy na oprogramowaniu Play zadziała karta Orange free?
Nie pomagam na PW!
-
Witam!
Mam podobne pytanie, a mianowicie kupiłam modem z play online, prawdopodobnie bez blokady sim. Docelowo chcę uzywać go do korzystania z internetu w Anglii w sieci three. Zainstalowałam program playa i próbowałam połączyć się z internetem przez ten program z włożoną kartą three. Niestety wcześniej musiałam wybrać z jakiego internetu korzystam: "Play - Abonament" lub "Play pre-paid". Wybrałam jeden z nich i niestety po kliknięciu połącz, wyskakuje błąd i brak połączenia. Podobna sytuacja gdy włożyłam kartę heyah. Dodam iz mam z poziomu komputera wgląd w smsy z karty, stąd wnoszę, że nie ma blokady sim.
Dodam iż jest to modem Huawei e173-u2, natomiast system na kompie - Vista.
Proszę o pomoc, co mam zmienić i czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> możliwe jest korzystanie z programu play, czy tez muszę ściągną jakiś inny. Jak najbardziej łopatologiczne wytłumaczenia mile widziane.
Pozdrawiam,
Ejmi
Mam podobne pytanie, a mianowicie kupiłam modem z play online, prawdopodobnie bez blokady sim. Docelowo chcę uzywać go do korzystania z internetu w Anglii w sieci three. Zainstalowałam program playa i próbowałam połączyć się z internetem przez ten program z włożoną kartą three. Niestety wcześniej musiałam wybrać z jakiego internetu korzystam: "Play - Abonament" lub "Play pre-paid". Wybrałam jeden z nich i niestety po kliknięciu połącz, wyskakuje błąd i brak połączenia. Podobna sytuacja gdy włożyłam kartę heyah. Dodam iz mam z poziomu komputera wgląd w smsy z karty, stąd wnoszę, że nie ma blokady sim.
Dodam iż jest to modem Huawei e173-u2, natomiast system na kompie - Vista.
Proszę o pomoc, co mam zmienić i czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> możliwe jest korzystanie z programu play, czy tez muszę ściągną jakiś inny. Jak najbardziej łopatologiczne wytłumaczenia mile widziane.
Pozdrawiam,
Ejmi
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dashboard. Wyglada na to ze masz brandowany:ejmi pisze: co mam zmienić
ejmi pisze:Niestety wcześniej musiałam wybrać z jakiego internetu korzystam: "Play - Abonament" lub "Play pre-paid".
Uniwersalny dashboard i instrukcja obslugi jest tu: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>ejmi pisze:Jak najbardziej łopatologiczne wytłumaczenia mile widziane.
Nie pomagam na PW.
-
Dzięki za pomoc. Mam jeszcze jakieś problemy z konfiguracja połączenia, ale mam nadzieje, że po przeczytaniu całości tematu o programie dam sobie radę, bo widać, że koledzy i koleżanki z forum są bardzo pomocni.
Jeszcze raz wielkie dzięki!
Jeszcze raz wielkie dzięki!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
ejmi, w ustaweiniach utwórz nowy profil, podaj odpowiedni APN dla trójki, zapisz go. Ustaw profil jako domyślny i dopiero łącz 

brak podpisu, tak jakby