Witajcie
Od wczorajszego dnia jestem w posiadaniu owego modemu działam na aplikacji playa bo modem pochodzi z jego dystrybucji natomiast kartę sim mam od plusa. Problem polega na tym że wedle oficjalnej mapy zasięgu plusa powinienem mieć dostęp zarówno do hspa+ z częstotliwości 2100 jak i 900mhz.
Prawda jest taka że korzystam tylko z hspa (hsdpa + hsupa) a przecież nie po to kupowałem modem. Prosiłbym o jakieś wskazówki co można z tym zrobić, konsultanci plusa niestety nie umieli pomóc.
Huawei E3131 problem z zalogowaniem do hspa+
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei E3131 problem z zalogowaniem do hspa+
Możliwe,że nadajnik ma tylko samo HSPA bez + albo jest jakaś awaria lub problem techniczny-dzwoń do Plusa.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jedyne co zauważyłem to czasowe problemy z zasięgiem jest od 0 do 2 kresek na starym huawei E220 nie miałem takich problemów. Pomyślę o jakiejś antenie ale wewnętrznej czytałem o dookólnych 13dB może to coś da, ale jeżeli nie to leżę bo jak napisałem wcześniej konsultanci z plusa nie potrafią pomóc.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Jeśli antena to tylko zewnętrzna na umts2100 panelowa cybertecha,a na umts900 dipola ATK20- innych nie bierz,chyba,że lubisz się nią drapać po plecach zamiast używać do poprawy zasięgu.
Ps.poczytaj czasem kilka wątków o modemach i antenach.
Ps.poczytaj czasem kilka wątków o modemach i antenach.