Zmiana adresu IP - niestabilność połączenia

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pawel0381
Użytkownik forum

Zmiana adresu IP - niestabilność połączenia

Post autor: pawel0381 »

Witajcie mam pytanie bo nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić.
Otóż mam dwa prepaidy plus i heyah niestety z obu mam edge ale antena w drodze i postaram się powalczyć o HSPA+. Ale nie o to chodzi. Od ostatnich kilku dni mam bardzo niestabilne połączenia na obu kartach i często mi zrywa.
Kiedyś były stabilne zauważyłem że w TNI od momentu wystąpienia tych "dolegliwości" w zakładce parametry połączenia mam za każdym połączeniem inny nr IP komputera. Kiedyś jak to połączenie było stabilne to miałem dwa tylko nr IP. A teraz za każdym razem z tego samego BTSa mam co połączenie inne IP co to jest? I czy może mieć rzeczywiście wspólnego z stabilnością połączenia.?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Zmiana adresu IP - niestabilność połączenia

Post autor: key »

pawel0381 pisze:co to jest?
Wieksza ilosc uzytkownikow w danym sektorze. Dawniej byles sam.
pawel0381 pisze:I czy może mieć rzeczywiście wspólnego z stabilnością połączenia.?
Nie.
Nie pomagam na PW.
pawel0381
Użytkownik forum

key pisze:Wieksza ilosc uzytkownikow w danym sektorze. Dawniej byles sam.
No tutaj własnie mnie dziwi tak z dnia na dzień żeby to się stało? Lecz chyba to nie jest powód tej niestabilności szukałem jakiś "robaków" antiwirem ale nic.
A często przy rozłączeniu czy zawieszeniu mojego Huawei E169 wyświetla się taki komunikat:
Wystąpił problem z aplikacją Generic Host Process for Win32 Services i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.

AppName : svchost.exe szAppVer : 5.1.2600.2180 szModName : user32.dll
szModVer : 5.1.2600.2180 offset : 0002ef68

C:\DOCUME~1\pawel\USTAWI~1\Temp\WER7bba.dir00\svchost.exe.mdmp
C:\DOCUME~1\pawel\USTAWI~1\Temp\WER7bba.dir00\appcompat.txt
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

pawel0381 pisze:No tutaj własnie mnie dziwi tak z dnia na dzień żeby to się stało?
Calkiem tak z nienacka - idziesz do salonu, bierzesz prepaida lub abo i "hu" - nowy uzytkownik. To nie jest ciaza zeby przed pol roku przed dzieckiem brzuch bylo widac.
Nie pomagam na PW.
pawel0381
Użytkownik forum

key pisze:Calkiem tak z nienacka - idziesz do salonu, bierzesz prepaida lub abo i "hu" - nowy uzytkownik
Rozumiem ale migracja do plusa raczej nie istnieje. :)

A nie orientuje się ktoś co może być w tej nie stabilności połączenia bo podejrzewam że to nie chodzi o przeciążony BTS tylko coś związane z pracą modemu. Jak można go sprawdzić i czy ktoś wie co to za błąd który przytoczyłem we wcześniejszym poście?
ODPOWIEDZ