Spadek prędkości internetu Blueconnect w zasięgu HSPA.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rethas
Stały użytkownik forum

Spadek prędkości internetu Blueconnect w zasięgu HSPA.

Post autor: rethas »

Witam wszystkich.
Za czasów Ery w tym samym miejscu (Andrychów - małopolska) miałem 1 - 3 Mb/s z modemu HUAWEI E173. Teraz z HUAWEI E353 mam 0.1 - 1 Mb/s,a najczęściej to co widać na obrazku.Aplikacja od modemu pokazuje maksymalny sygnał 3G.Po wybraniu połączenia wyświetla 3G+ ale sygnał spada o jedną kreskę.Czyżby nałożyli jakieś ograniczenia czy generalnie sieci T-Mobile siada wydajność ?
Pytam z ciekawości bo korzystałem ostatnio z Blueconnecta w Krakowie przez kilkanaście dni i też szału nie było ( 0,5 - 1 Mb/s w porywach 2Mb/s) , również w zasięgu HSPA+.A wszyscy śmieją się z 4G w PLAY :-).
Modem sprawny bo z kartą Orange Free osiąga nawet 8 Mb/s.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-05-19, 14:59 przez rethas, łącznie zmieniany 1 raz.
Grzesiek 1977
Początkujący użytkownik forum

Re: Spadek prędkości internetu Blueconnect w zasięgu HSPA.

Post autor: Grzesiek 1977 »

To samo mam u siebie. Jeszcze w tamtym roku miałem stabilne 2-4 Mb/s teraz w dzień jest ok ale od 18-22 to masakra....średnio 0,15-0,30 to koszmar. Reklamowałem to już trzy razy i nic twierdzą że u nich jest ok ale nie odpuszczę im i dalej walczę o normalną predkość
Jestem w pełnym zasięgu HSPA+ pod Warszawą (pow. nowodworski)
berni
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: berni »

rethas pisze:Za czasów Ery w tym samym miejscu (Andrychów - małopolska) miałem 1 - 3 Mb/s z modemu HUAWEI E173. Teraz z HUAWEI E353 mam 0.1 - 1 Mb/s,a najczęściej to co widać na obrazku.Aplikacja od modemu pokazuje maksymalny sygnał 3G.Po wybraniu połączenia wyświetla 3G+ ale sygnał spada o jedną kreskę.Czyżby nałożyli jakieś ograniczenia czy generalnie sieci T-Mobile siada wydajność ?
Przetestuj neta w późnych godzinach nocnych np. między 2 a 4, różnymi speedtestami i pobieranie z www.noc.gts.pl . Porównaj wyniki z porą popołudniową, kiedy jest największe obciążenie sieci.
rethas
Stały użytkownik forum

Post autor: rethas »

Odświeżę temat.Męczenie BOK chyba coś dało.Dziś wpiąłem modem i lekkie zdziwienie :hurra:
Obrazek
Oby tak zostało.
ODPOWIEDZ