Nie można wysyłać maili przy połączeniu wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nie można wysyłać maili przy połączeniu wifi
Cześć
Nie mogę wysłać maila za pomocą poczty systemu Windows kiedy komputer jest połączony z inną siecią wifi niż ta, którą mam w domu. Odbierać mogę, przeglądarka działa normalnie, tylko jak wysyłam, maila to wyskakuje "Łączenie z serwerem nie powiodło się, konto: pop3.wp.pl, serwer: smtp.wp.pl, protokół: SMTP, port: 25, zabezpieczenie (SSL): Nie, błąd łaczy: 10061, numer błędu: 0x800CCC0E"
Czemu tak się dzieje?
Nie mogę wysłać maila za pomocą poczty systemu Windows kiedy komputer jest połączony z inną siecią wifi niż ta, którą mam w domu. Odbierać mogę, przeglądarka działa normalnie, tylko jak wysyłam, maila to wyskakuje "Łączenie z serwerem nie powiodło się, konto: pop3.wp.pl, serwer: smtp.wp.pl, protokół: SMTP, port: 25, zabezpieczenie (SSL): Nie, błąd łaczy: 10061, numer błędu: 0x800CCC0E"
Czemu tak się dzieje?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Nie można wysyłać maili przy połączeniu wifi
Nie masz polaczenia z internetem albo wlasciciel WiFi blokuje port 25. Podejrzewam, ze wlasciciel sieci do ktorej sie laczysz nie wie, ze chcesz uzywac jego sieci.k18t pisze:Czemu tak się dzieje?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
jak może nie być połączenia, jak przeglądarka działa i maile odbieram?
Problem o którym piszę występuje na każdym wifi jakiego do tej pory używałem (w kfc, w mcdonald, na uczelni, u sąsiada, u kolegi, hotspot w telefonie też), tylko u mnie w domu wszystko działa ok
Problem o którym piszę występuje na każdym wifi jakiego do tej pory używałem (w kfc, w mcdonald, na uczelni, u sąsiada, u kolegi, hotspot w telefonie też), tylko u mnie w domu wszystko działa ok
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przyblokowany port 25 - sprawdz ustawienia firewall.
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A wp.pl nie wymaga przypadkiem SSLa do poczty wychodzącej?
Żaden myślący administrator publicznego dostępu do internetu nie puści cię przez port 25.Serwer poczty wychodzącej — smtp.wp.pl
Port serwera poczty wychodzącej — 465
Tryb zabezpieczenia — SSL
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jesli mu w domu dziala, to odpowiedz brzmi "nie tylko".
WIN7 rozpoznaje gdzie jestes podlaczony (znaczy ma profile "W domu" i "poza domem") i roznie ustawia regoly FW dla tych profili. Podejrzewam, ze poza domem port 25 jest blokowany.
WIN7 rozpoznaje gdzie jestes podlaczony (znaczy ma profile "W domu" i "poza domem") i roznie ustawia regoly FW dla tych profili. Podejrzewam, ze poza domem port 25 jest blokowany.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Dzięki Jo_gurt, pomogło, punkcik poleciał
- wojteks
- *** Administrator ***
Należy pamiętać że TP i pochodne neostrady mają wycięty port 25.key pisze:roznie ustawia regoly FW dla tych profili.
Nie pomagam na PW!