Tablet problem z właczeniem internetu wifi-router

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mateusz17
Początkujący użytkownik forum

Tablet problem z właczeniem internetu wifi-router

Post autor: Mateusz17 »

Witam sąsiad kupił sobie tablet nie pamietam firmy i prosił mnie zeby mu wlaczył internet przez wifi no i jest problem włączyłem wifi wszedłem na sieci i pokazuja mu sie rozne sieci ale jego nie to próbowałem dodac recznie siec (wpisałem nazwe sieci hasło i nie łapie) dodam ze moj znajomy w laptopie podlaczył neta wifi z tego samego hasla i nazwy tego sasiada wziąłem ten tablet do siebie(tez mam router wifi) i w jego tablecie odrazu sie pojawiła moja siec wpisałem swoje hasło i działa internet pięknie i troche dziwna sprawa czemu nie idzie u niego dodam jeszcze informacje ze umnie szyfrowanie było wpa-psk (chyba jakos tak sie to nazywa automatycznie to wykryło) a w opcjach w jego tablecie przy dodaniu sieci recznie tam sie wybierało szyfrowanie i własnie tego nie było tylko wep,801,wpa cos tam psk 2 nie pamietam tych nazw probowałem z kazdym szyfrowaniem prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 2012-05-22, 12:41 przez Mateusz17, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz17
Początkujący użytkownik forum

Re: Tablet problem z właczeniem internetu wifi-router

Post autor: Mateusz17 »

problem rozwiazałem w miedzy czasie sasiad zresetował router i wifi było wyłączone szkoda ze nikt nie pomogl ...
ODPOWIEDZ