Mobilink do iPlus (vista, merlin 870XU)?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Mobilink do iPlus (vista, merlin 870XU)?
Witam,
mam pytanie czy gdy kupię modem XU870 wraz z aktywacją iPlusa to będzie tam oprogramowanie Mobilink pod Vistę?
Nie jestem w stanie zaakceptowac aplikacji iPlus Manager bo wygląda koszmarnie a Plus nigdzie nie daje swojej wersji Mobilinka do pobrania. Nie wiem czy wersja od Orange da się skonfigurowac i będzie działać z kartą iPlusa. Producent widze w ogóle nie daje nic do pobrania.
z góry dzięki za odpowiedzi.
--
Przenoszę do Co wybrać - sprzęt Moderator ->Fanta
mam pytanie czy gdy kupię modem XU870 wraz z aktywacją iPlusa to będzie tam oprogramowanie Mobilink pod Vistę?
Nie jestem w stanie zaakceptowac aplikacji iPlus Manager bo wygląda koszmarnie a Plus nigdzie nie daje swojej wersji Mobilinka do pobrania. Nie wiem czy wersja od Orange da się skonfigurowac i będzie działać z kartą iPlusa. Producent widze w ogóle nie daje nic do pobrania.
z góry dzięki za odpowiedzi.
--
Przenoszę do Co wybrać - sprzęt Moderator ->Fanta
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Mobilink do iPlus (vista, merlin 870XU)?
Po co Ci jakieś oprogramowanie, albo jakiś manager, wystarczy Dial-Up, lub program @pogara.bapo pisze:Nie jestem w stanie zaakceptowac aplikacji iPlus Manager bo wygląda koszmarnie
-
dzięki za odpowiedź,
w konfiguracji Dial-Up będe w stanie skonfigurowac połączenie, PIN karty sim itd czy potrzebne sa jakies kombinacje?
Gdybym jednak musiał mies aplikację to czy Mobilink który jest od Orange wpuści kartę iPlusa?
w konfiguracji Dial-Up będe w stanie skonfigurowac połączenie, PIN karty sim itd czy potrzebne sa jakies kombinacje?
Gdybym jednak musiał mies aplikację to czy Mobilink który jest od Orange wpuści kartę iPlusa?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Proszę...bapo pisze:dzięki za odpowiedź
komplikacji troszkę potrzeba, ale osobiście polecam do tego wszystkiego program @pogara, zajrzyj do FAQ, albo od razu TUTAJ znajdziesz tu wszystko czego potrzebujesz.bapo pisze:w konfiguracji Dial-Up będe w stanie skonfigurowac połączenie, PIN karty sim itd czy potrzebne sa jakies kombinacje?
Tego nie wiem, ale po co tak kombinować??bapo pisze:Gdybym jednak musiał mies aplikację to czy Mobilink który jest od Orange wpuści kartę iPlusa?
Ostatnio instalowalem komus Mobilink na Viscie zeby Merlina jakiegos wystartowac (U630 bodaj...) i ni hu-hu
Vista blokuje metody obiektow Javy, a ludzie z Merlina w tymze zacnym jezyku napisali Mobilink i jest kaszana bo nie dziala
A nie znam na tyle tego systemu by w nim grzebac i zmieniac te zabezpieczenia, pod *nixowymi jest o niebo lepiej, latwiej i bezpieczniej 

-
zerknij tutaj:
http://www.be.orange.pl/index.php?id=vista
orange podał to jako metodę obsługi na Vista (miałeś tą wersję)?
http://www.be.orange.pl/index.php?id=vista
orange podał to jako metodę obsługi na Vista (miałeś tą wersję)?
-
-
widziałem tego posta już wcześniej i tam opisana jest Vista 64, móże być inaczej nieco niż w Vista 32, w Twoim przypadku która to była wersja?
-
Sposób,jaki opisałem zastosowałem na Viście 32 u kolegi i działa tak samo,bo tutaj chodzi o sterowniki podpisane cyfrowo i tyle.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...Jeśli chodzi o Vistę to polecam modem Sierra Wireless AirCard 875 GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA 3.6-7.2 Mbit/s/ Posiada wsparcie techniczne producenta, można go tanio kupić na Allegro lub jeszcze taniej na eBay'u (99$ + koszty przesyłki). Jest bez simlocka więc każda karta śmiga... Mam go i jestem baaarrdzo zadowolony. Osiągnąłem ok. 2.4 Mbit/s w Plus'ie choć zakładana prędkość to 1.8 Mbit/s...