instrukcja szukania w google
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
instrukcja szukania w google
Siemanko!
Czytałem kiedyś temat na pewnym forum (dość dawno) i jeden świeży user zadał jakieś banalne pytanie na które odpowiedź można było wygoglować w 15 sekund, w odpowiedzi ktoś wstawił link, który jak się kliknęło, to otwierała się strona google.pl dane hasło samo się wpisywało i pojawiały się wyniki. (Nie pamiętam dokładnie, ale chyba jeszcze pierwszy wynik na liście sam się otwierał na koniec.)
Czyli chodzi o to, jaki wstawić na forum / w mailu taką instrukcję?
Czytałem kiedyś temat na pewnym forum (dość dawno) i jeden świeży user zadał jakieś banalne pytanie na które odpowiedź można było wygoglować w 15 sekund, w odpowiedzi ktoś wstawił link, który jak się kliknęło, to otwierała się strona google.pl dane hasło samo się wpisywało i pojawiały się wyniki. (Nie pamiętam dokładnie, ale chyba jeszcze pierwszy wynik na liście sam się otwierał na koniec.)
Czyli chodzi o to, jaki wstawić na forum / w mailu taką instrukcję?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
Re: instrukcja szukania w google
a wiesz może jak zrobić, żeby po wyszukaniu przeglądarka przeszła np do pierwszego, lub trzeciego wyniku
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Do pierwszego linku przechodzi gdy przy generowaniu linku klikniesz Szczęśliwy Traf.
Wtedy na końcu linku jest dodatkowo &l=1 , np.:
http://lmgtfy.com/?q=bez-kabli&l=1
Wtedy na końcu linku jest dodatkowo &l=1 , np.:
http://lmgtfy.com/?q=bez-kabli&l=1
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tylko ze jest to bez najmniejszego sensu, kolejnosc linkow podanych przez google jest (mniej lub wiecej) dynamiczna.
O ile dobrze zrozumialem tworce watku, zalezy mu, zeby dalsze "klikniecie" bylo zawsze na ten sam link.
O ile dobrze zrozumialem tworce watku, zalezy mu, zeby dalsze "klikniecie" bylo zawsze na ten sam link.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
key: Wyszukiwanie dynamiczne chyba nie ma związku z kolejnością wyników po wpisaniu pełnego hasła?
Polega raczej na tym, że wyświetlane są różne wyniki, zanim jeszcze skończysz pisać szukane hasło. Kolejność wyświetlanych wyników po wpisaniu pełnego hasła zależy od kilku innych czynników (np pozycjonowanie) i raczej nie zmienia się co chwilę... tak mi się wydaje... więc chyba jest sens wskazywania wyniku.
piori: no prawie o to mi chodziło, tylko że to co ja widziałem wyglądało tak, że po samoczynnym wpisaniu się hasła pojawiały się wyniki, a kursor samoczynnie jechał do odpowiedniego wyniku i dopiero wtedy następowało przekierowanie.

piori: no prawie o to mi chodziło, tylko że to co ja widziałem wyglądało tak, że po samoczynnym wpisaniu się hasła pojawiały się wyniki, a kursor samoczynnie jechał do odpowiedniego wyniku i dopiero wtedy następowało przekierowanie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zalezy od ustawien przegladarki, miejsca z ktorego piszesz, i paredziesieciu innych rzeczy. Zobatrz co sie dzieje gdy szukasz na google.pl i google.comk18t pisze:Wyszukiwanie dynamiczne chyba nie ma związku z kolejnością wyników po wpisaniu pełnego hasła?
Wlasnie - wydaje.k18t pisze:tak mi się wydaje
Nie spotkalem sie z tym jeszczek18t pisze:tylko że to co ja widziałem wyglądało tak, że po samoczynnym wpisaniu się hasła....
Nie pomagam na PW.