Jaki router do LTE nie ograniczający prędkości

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

bandi
Początkujący użytkownik forum

Re: Jaki router do LTE nie ograniczający prędkości

Post autor: bandi »

jarek999 pisze:Na dziś jego największym atutem jest tzw. "inteligentne USB"-router wykrywa zastoje, zwiechy i robi reboot zasilania na porcie, ;)
Właśnie ta "inteligentność" bardzo się przydaje. Ja nie odczuwam żadnych przerw w działaniu. Bo nawet jak modem się zawiesi (nie mam jak tego sprawdzić czy tak robi czy nie) to zaraz sam się podniesie. W Netgearze też miałem auto podnoszenie tylko, że działało to tylko czasami (czytaj bardzo sporadycznie) a jak już podpiąłem aktywny hub to nie potrafił się podnieść nawet po restarcie jak nie odłączyłem zasilania huba.
A co do limitów to zależy do czego się wykorzystuje net. Ja mam 15GB i wystarcza. Wcześniej przez rok miałem Playa z 19GB i średnio w miesiącu ściągałem ok. 12GB. W LTE chyba najbardziej podoba mi się wysyłka. Kiedyś wysyłałem fotki i inne dane na serwer i trwało to godzinami. Teraz kilka minut. :D

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-05-25, 18:06 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-05-25, 17:06 przez bandi, łącznie zmieniany 1 raz.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

bandi,
Bo nawet jak modem się zawiesi (nie mam jak tego sprawdzić czy tak robi czy nie) to zaraz sam się podniesie.
Można to sprawdzić w b. łatwy sposób-po adresie IP pod jakim jesteśmy dostępni na zewnątrz-praktycznie każdy speed-test wyświetla informacje. ;)
jareq
frutis
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: frutis »

jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Sprzęt z opisu bardzo ciekawy choć wskazana by była bardziej szczegółowa specyfikacja hardware i cena produktu oczywiście ale jak by to działało wg zamierzeń i specyfikacji producenta to fajny produkt. :ok:
jareq
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Patrząc po częstotliwościach wygląda na to, że może tam być moduł Sierra MC7710.
ODPOWIEDZ