Mobilny router wi-fi bez ad-hoc.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Mobilny router wi-fi bez ad-hoc.
Witam,
Jako, że mam Play Online 39 chciałbym go w jakiś sposób udostępnić tabletowi Blackberry Playbook tak, żeby poza domem mieć dostęp do internetu. Z tego co się zorientowałem Blackberry nie jest w stanie wykorzystać punktów dostępu ad-hoc. Czy moglibyście mi polecić jakiś mobilny router wi-fi bo rozumiem, że Huawei do których się przymierzałem niestety działają w oparciu o ad-hoc?
Pozdrawiam
Jako, że mam Play Online 39 chciałbym go w jakiś sposób udostępnić tabletowi Blackberry Playbook tak, żeby poza domem mieć dostęp do internetu. Z tego co się zorientowałem Blackberry nie jest w stanie wykorzystać punktów dostępu ad-hoc. Czy moglibyście mi polecić jakiś mobilny router wi-fi bo rozumiem, że Huawei do których się przymierzałem niestety działają w oparciu o ad-hoc?
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Mobilny router wi-fi bez ad-hoc.
O jakich Huawei piszesz?rudy_stp pisze: jakiś mobilny router wi-fi bo rozumiem, że Huawei do których się przymierzałem
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
rudy_stp, żaden router domyślnie nie powinien pracować w trybie ad-hoc.
-
Zamierzałem kupić Huawei E586 z T-Mobile albo z Play (chyba ten obsługuje pasmo Aero a z tym z T-mobile to nie wiem jak jest). Chyba, że są jakieś ciekawsze propozycje do Play Online to poszukam czegoś innego...wojteks pisze:O jakich Huawei piszesz?
Nie znam się zbyt dobrze na sprawach sieciowych więc przeszukując zagraniczne wątki o Huawei E586/587 zrozumiałem, że tworzą one sieć w oparciu o ad-hoc i w tym wypaku mój BlackBerry nie mógłby z niej korzystać, ale jeżeli tak nie jest to tym lepiej dla mnie:)Jo_gurt pisze:rudy_stp, żaden router domyślnie nie powinien pracować w trybie ad-hoc.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-05-26, 17:48 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-05-26, 16:48 przez rudy_stp, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
On pracuje jako AP i każdy laptop/tablet/smartfon z nim się połączy.rudy_stp pisze:E586
Nie pomagam na PW!
-
Wielkie dzięki za pomoc. Przejrze jeszcze forum czy brać Huawei czy coś innego i wreszczcie będę mógł korzysać w podróży z Blackberry.wojteks pisze:On pracuje jako AP i każdy laptop/tablet/smartfon z nim się połączy.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-05-27, 09:48 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-05-27, 08:48 przez rudy_stp, łącznie zmieniany 1 raz.