Internet radiowy w Dawidach k/Raszyna.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet radiowy w Dawidach k/Raszyna.
Jakiego wybrać dostawcę w tej okolicy.Za pomoc wielkie dzięki.
odp interne w Dawidach i okolicach;)
Witam!!
Jestem mieszkańcem wyżej wyminionej lokalizaji (przynajmnije mniej więcej). Już od dłuższego czasu (kilka lat) bezskutecznie próbuję się doprosić jakiegokolwiek dostawcy internetowego (oczywiście chodzi tu o coś sensownego - wcześniej miałem np Sferię...
, była także np oferta od jakiegoś "airneta" - tele2 czy coś takiego;( ). Ilość kontaków jaką nawiązałem z różnego rodzaju firmami dostarczjącymi internet można z powodzeniem liczyć w setkach i nikt sensowny się nie znalazł... Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem stałego łącza!! Usługodawcą jest Wlantech (http://www.wlantech.pl/). Jak na razie jestem na etapie testów (2 tygodni na 1024 a potem mam się przestawić na kolejne 2 na 512 i zdecydować co mi bardziej pasuje). Na razie mogę się podzielić jedynie jedno tygodniowym doświadczeniem z tą firmą - moim zdaniem (przynajmniej na razie!!) jest to firma, którą z czystym sumieniem mogę polecić innym. Różnego rodzaju testy pokazuję, iż faktyczne parametry nie odbiegają znacznie od tego co zobowiązał się dostarczać usługodawca (idealnie nigdy nie będzie - również dlatego że dokładnie nie da się tego sprawdzić ;p). Firma generalnie oferuje "pełny serwis" to znaczy jak wychodzą z domu to mamy gotowy internet na komputerze/komputerach (a nie samą wtyczkę i to jeszcze w niewłaściwym miejscu...). Możliwa jest dowolna konfiguracja sprzętowa (to znaczy jeden/kilka komputerów; dom okablowany/WiFi itp). Cena także nie jest jakaś przerażająca (może nie porównywalna do sieci osiedlowych ale da się przełknąć) dodatkowy plus to możliwość negocjacji ceny... Nie chcę tu namawiać nikogo do konkretnie tego dostawcy (żeby później nie było, że mówiłem, że jest świetnie a wyjdzie wielka lipa...), a jedynie dzielę się swoim niewielkim doświadczeniem. Mam nadzieję, że moja współpraca z tą firmą będzie dalej się układała tak pomyślnie jak do tej pory.
Pozdrawiam!!!!
Jestem mieszkańcem wyżej wyminionej lokalizaji (przynajmnije mniej więcej). Już od dłuższego czasu (kilka lat) bezskutecznie próbuję się doprosić jakiegokolwiek dostawcy internetowego (oczywiście chodzi tu o coś sensownego - wcześniej miałem np Sferię...

Pozdrawiam!!!!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet radiowy w Dawidach k/Raszyna.
Jeśli masz zamiar używać p2p u tego dostawcy to nie zaszalejesz, przy przekierowanym porcie, i po wielu rozmowach, transfer jest chamsko ograniczany do 35kB/s(Płace za 1mbps) Nawet Steama dziady hamują.