WujekRada pisze:Odkopuje. Mam problem z LT-6408n i huawei E398 a mianowicie co jakiś czas internet się rozłącza a router chyba restartuje( przez chwile światłem ciągłym świeca 3 diody, modemu,zasilania, i wi-fi). Po odłączeniu i podłączeniu zasilania startuje normalnie ale problem się ponawia
Siła sygnału to 61% a wersja softu routera to 1.02v
[ Dodano: 2012-05-13, 19:40 ]
@UP( gdzie tu edycja?!) Dodam ze wcześniej problem nie występował.
Ojojoj to chyba w plusie coś się posypało. U mnie to samo. Modem E398 na LTE i rozłącza po minucie połączenia. Tak też czułem wczoraj rano (RANO!) nie można było się dodzwonić na call center. Cóż.. będzie reklamacja.
" śmiejecie się ze mnie, że jestem inny, a to ja śmieję się z Was że wszyscy jesteście tacy sami....."
Wejdź sobie na forum Edimax i zobacz watki na temat tego routera a wszystko zrozumiesz,że nie jest on wart nawet 1zł i nie ma to znaczenia czy to siec CP czy Plusa bo Ja to testowałem nawet na Orange przy -51dBm zasięgu i robił tez zwiechy i nic nie pomagało,a support Edka jest do bani nic od ponad pół roku nie wymyślili ,tylko dają ludziom coraz to inne wersje oprogramowania,a jest wciąż to samo,a jak wyślesz do nich sprzęt to jest 100% sprawny
pogodabartek pisze:Pozbyć się złoma i kupić Dovado Tiny i spokój.
Wejdź sobie na forum Edimax i zobacz watki na temat tego routera a wszystko zrozumiesz,że nie jest on wart nawet 1zł i nie ma to znaczenia czy to siec CP czy Plusa bo Ja to testowałem nawet na Orange przy -51dBm zasięgu i robił tez zwiechy i nic nie pomagało,a support Edka jest do bani nic od ponad pół roku nie wymyślili ,tylko dają ludziom coraz to inne wersje oprogramowania,a jest wciąż to samo,a jak wyślesz do nich sprzęt to jest 100% sprawny
Jest to potwierdzenie oficjalne moich obserwacji, z których wnioski zamieszczałem na naszym forum: LT-6408N działa z E398 tylko wtedy, gdy nie gubione są pakiety, a jeśli już do tego dojdzie to dochodzi do całkowitego restartu routera. Moim zdaniem jest to błąd hardware'u i o ile nie pojawi się jakiś alternatywny modem do LTE, to router ten nie będzie miał szansy wykazać się poprawną pracą bez względu na lokalne zakłócenia w sieci. A szkoda, bo z informacji od użytkowników wynika, że jest to szybki sprzęt i bez problemu daje sobie radę z transmisją LTE.
Witam :-)
Przeglądałem ten wątek i mam jedno pytanie, a w sprawach internetu jestem laikiem. Czy jak mam modem Huawei E398 z plusa i kupię router Dovado Tiny czy bedzie to działało razem???
Czy ktoś mi podpowie, dlaczego z dnia na dzień, po 2 tygodniach działania przestał mi działać router TPlink 3420 z Huawei e398? Przez te 2 tyg. działał bez problemów i przerw. (Mam zrobiony najnowszy upgrade ze strony TPlink oraz bin do modemu e398). Dodam, że router działa teraz bez problemu z modemem Huawei e169 na Aero2. Natomiast e398 wykrywa ale nie chce się połączyć. Co się nagle stało? Dodam, że tego dnia, kiedy przestał działać była przerwa w dostawie prądu.
PS
A za ile można kupić cienkiego klienta, który by działał z tym modemem? Na ceneo.pl ceny zaczynają sie juz od około 150zł...
air pisze:A za ile można kupić cienkiego klienta, który by działał z tym modemem?
Tu nie ma żadnych ograniczeń, działać będzie każdy który ma port USB 2.0 (w razie problemów z zasilaniem można zastosować aktywny hub).
Np. HP 5520 będzie przyzwoity.
marekolo pisze:Tu na początek klikamy modem setting, dodaj modem i wskazujemy na nasz plik.
Następnie zaznaczamy ptaszkiem set the dial number... i wprowadzamy pin, numer dostępowy *99# i nazwę APN jako internet. To powinno wystarczyć.
A gdzie dokładnie ten PIN trzeba wpisać .. w miejsce password, a jeśli tak to co w miejsce Username??
[ Dodano: 2012-06-26, 17:52 ]
marekolo pisze:W dalszym ciągu potwierdzam brak problemów 3240 z E398 (oczywiście poza przycinaniem transferu do ok 30 Mb)
Niezbędne pliki w linku. https://rapidshare.com/files/2563647283 ... pgrade.zip
Dodatkowo dwa zrzuty ekranu.
Tu na początek klikamy modem setting, dodaj modem i wskazujemy na nasz plik.
Następnie zaznaczamy ptaszkiem set the dial number... i wprowadzamy pin, numer dostępowy *99# i nazwę APN jako internet. To powinno wystarczyć. http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 03243.jpg/
Koledzy a co nalzeży wpisać w Username, no bo w password to PIN z karty wpisuję. Pomożcie!
SIM/UIM PIN = tu wpisujesz pin
Dial Number: = *99#
APN:internet
Nic więcej - musi działać.
Zawsze możesz wsadzić kartę sim do telefonu i wyłączyć pin jeżeli jest z tym problem lub sprzęt po restarcie żąda wpisania go ponownie.
marekolo pisze:SIM/UIM PIN = tu wpisujesz pin
Dial Number: = *99#
APN:internet
Nic więcej - musi działać.
Zawsze możesz wsadzić kartę sim do telefonu i wyłączyć pin jeżeli jest z tym problem lub sprzęt po restarcie żąda wpisania go ponownie.
W prawdzie nie o routerze, ale on chyba na pingwinie jakimś działa.
Kiedyś na którymś ubuntu korzystałem z modemu Huawei E160 i właśnie był tylko UMTS. Nie wiem o co chodziło bo na windzie wszystko było jak trzeba.
Może to coś pomoże.
Modem dalej działa tylko na WCDMA Orange,może to wina karty sim,ale na innym modemie chodzi normalnie, wymienię kartę sim i wtedy może,bo to już kolejny E398 z tymi objawami.
Speedstar pisze:Dovado Tiny czy 4GR ?
Ze specyfikacji wiem, że 4GR oferuje więcej ale czy jest tak samo stabilny jak Tiny ?
Te 40 eu różnicy nie będzie grało dla mnie większej roli, zakupu dokonam bezpośrednio w Niemczech.
Używany będzie w CP z E398.
Tiny służy przede wszystkim po obsługi samego połączenia 3G (ma przydatny mechanizm tzw. inteligentnego USB tzn. pewnego restartu w przypadku zwiechy modemu), 4GR to model bardziej uniwersalny z gigabitem, serwerem ftp... etc. (to jest trudny wybór gdyż cena produktów jest stosunkowo wysoka a już różnica w cenie między modelami nie duża).