TP-LINK TL-WR702N

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

TP-LINK TL-WR702N

Post autor: Tomisek »

Witam. W temacie sieci i szeroko rozumianego dzielenia internetu jestem totalna noga. W czym problem ? Okresowo mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu . Dostep do internetu - Iplus. Modem Sierry 309. Zastanawiam sie jak podzielic internet. Znalazłam TP-LINK TL-WR702N - maly router wi-fi.
Mam laptopa - podłączonego do internetu iplusa przez modem - a rodzinie udostepniam internet przez ten router. Czy tak sie da???
Oczywiscie mam kolege ktory jezeli to mozliwe mi to skonfiguruje ;) - przy okazji sam moze sie czegos naucze.

Przy okazji - w innym miejscu gdzie pracuje ( raz w tygodniu - ekstra fucha) potrzebuje połączyć dwa laptopy w siec ( juz bez internetu) .- pracownik wprowadza mi klientow w jednym pomieszczeniu a ja z nimi dalej pracuje w drugim. Stad wybor tego routera - mały i łatwo przenosny - czy tez sie tak da ???
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP-LINK TL-WR702N

Post autor: wojteks »

Tomisek pisze:TP-LINK TL-WR702N
Gdybyś miał WR3020 (WR703N) miałbyś port USB do modemu. Niestety w Twojej sytuacji musisz skonfigurować w komputerze <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> z modemu na ethernet a z posiadanego routera zrobić zwykły AP (ewentualnie router).
Nie pomagam na PW!
Tomisek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: TP-LINK TL-WR702N

Post autor: Tomisek »

Witam. Znalazłem coś dla siebie heh - jak zrobic punt dostępu z laptopa z wifi i win 7. Fajny manual - z strony pclab.pl. Mysle ze warto ( jezeli tego jeszcze nie ma na stronie ;) to umiescic cas takiego z FAQ
ODPOWIEDZ