[NEWS] Plus startuje z mobilną telewizją (19,90zł miesięczni

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

[NEWS] Plus startuje z mobilną telewizją (19,90zł miesięczni

Post autor: ja.michal »

[center]Obrazek [/center]
Znane są już szczegóły mobilnej oferty Plusa. 8 kanałów kodowanych plus te, które są nadawane bez kodowania w standardzie DVB-T, za 19,90 zł miesięcznie.

Do wyboru będą dwa dekodery - przenośny (M-T 5000) za 119 zł z umową na 2 lata oraz stacjonarny (T-HD 1000), podłączany do telewizora za 1 zł. Z umową na czas nieokreślony oba dekodery kosztują odpowiednio 439 zł i 299 zł. Przed zakupem można wziąć udział w darmowych, 7-dniowych testach. Cena jest identyczna dla nowych, jak i dotychczasowych klientów operatora.
[center]Obrazek [/center]

Co ciekawe, na stronach Plusa mowa jest aż o 11 kanałach telewizyjnych - jednak z informacji TELEPOLIS.PL wynika, że dostępnych będzie na pewno tylko 8. Wymieniono Polsat Film, Polsat Sport Extra, Comedy Central Family, Nickelodeon Polska, Crime&Investigation Network Polsat, Kino Polska, Kino Polska Nostalgia, TVP Sport, TVP Seriale, Polsat Sport i Polsat News. Dodatkowo, w ramach usługi dostępne są wszystkie ogólnodostępne kanały FTA (ang. Free To Air) w ramach naziemnej telewizji cyfrowej, w tym m.in. Polsat, Polsat Sport News, TVN, TV4, TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVN 7.

Zasięg usługi można sprawdzić na interaktywnej mapce zasięgu. Oferta oficjalnie startuje 4. czerwca.
Mapa mobilnej telewizji dostępna na mapie Plusa (DVB-T).

Źródło

Źródło2
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Re: [NEWS] Plus startuje z mobilną telewizją (19,90zł miesięczni

Post autor: bdkacz »

I zasięg tylko w dużych miastach gdzie są kablówki itp :D Z kim oni chcą tym konkurować/dla czego być alternatywą ? Kolejny po LTE wynalazek,który jest dostępny wyłącznie tam,gdzie jest najmniej potrzebny :D
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

bdkacz pisze:Z kim oni chcą tym konkurować/dla czego być alternatywą ?
Z założenia to miała być telewizja mobilna do oglądania a autobusie miejskim w technologii dvb-h, a że nie wyszło to wielki pan biznesmen postanowił kupić sobie częstotliwości i zbudować własną TV mobilną tylko z nazwy. Nikt mądry raczej tego nie kupi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

W PL oglądanie w autobusie/na ulicy ? Chyba po to,żeby jakiś dres nam przyłożył i ukradł...takie oglądanie w autobusie w tym kraju to proszenie się o guza :)
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

Kasa wydana w błoto , mogliby za te pieniądze rozbudować sieć stacji bazowych.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

bdkacz,
Chyba po to,żeby jakiś dres nam przyłożył i ukradł...takie oglądanie w autobusie w tym kraju to proszenie się o guza
Dużo się zmienia na + dzięki monitoringowi w autobusach. Regulacje prawne też mają istotne znaczenie-jeszcze kilka lat temu bez zahamowań zdarzały się zuchwałe kradzieże telefonów na Piotrkowskiej. Dziś, raz trudno uświadczyć takie akcje, dwa nie ma już chętnych na zakup telefonów niewiadomego pochodzenia. Sam jestem ciekaw czy wypali ten mobilny wynalazek TV (gdyby Euro było co roku to z pewnością)?
jareq
smrodek11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: smrodek11 »

Co do tego monitoringu, powiedz to kierowcy 30 letniego PKS'a przejeżdżając codziennie przez moją wiochę :D
Ja rozumiem w tej TV jakieś ciekawsze kanały, albo schociaż ciekawe z oferty FFA, ale po co. Beznadzieja.
Te nadajniki mają znacznie dalszy zasięg, wystarczy że dadzą te 100kW na każdym nadajniku i zasięg ogromny :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

smrodek11 pisze:wystarczy że dadzą te 100kW na każdym nadajniku i zasięg ogromny
Niby gdzie, w centrach miast mają takie moce dać? Nie ma takiej opcji, kilkaset Wat mocy promieniowanej to maksimum co mogą zrobić w większości lokalizacji.
Nie pomagam na PW!
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Po pierwsze - polska TV to totalne dno, jedyne kanały reprezentujące jakiś poziom a dostępne w kablówkach/SAT to BBC (choć po ostatnich kwiatkach można dyskutować), kanały typu Discovery czy National Geographic, choć i tak wszystko wypchane do granic reklamami. Nie wiem jak można za podstawowe shitowe polskie kanały płacić forsę. Polszmat chce ludziom prać mózgi swoją wspaniałą ofertą programową już nie tylko w domu, ale też mobilnie :roll:

Po drugie - odbiornik korzystający z WiFi - transmisja + wyświetlanie + dodatkowe graty = 2 godziny na baterii. Dzisiejsze żałosne cegłofony nie mogą nawet dnia wytrzymać a wyświetlając cały czas dymamiczny obraz + transmisja po WiFi? Chyba sobie ktoś żartuje. W autobusie sobie mogę pooglądać Youtube, z tym, że jedyna sieć która to umożliwia w aglomeracji śląskiej (streaming w ciągółym ruchu) jest Plus, bo reszta albo ma dziury w zasięgu (tak, nie ma ciągłości UMTS w najgęsciej zaludnionym obszarze w kraju) albo zwaloną konfiguracje sieci (zawieszenia transmisji i tym podobne kwiatki).

Po trzecie - nie mogą dać na takich nadajnikach tak dużych mocy. A na nadajnikach typowo pod DVB-T jest ewidentny bajzel - niektóre posunięcia są absurdalne, zakłócanie się z Czeską TV czy świetny MUX-3 mający pokryć całą aglomerację śląską z zawrotną mocą 2.5kW. Nie mogą dać więcej ze względu na używany kanał (zakłócenia) ale czemu żaden bezmózg nie dał tego na innym kanale to nie wiadomo. Trzeba poczekać aż wyłączą analog i cały ten burdel posprzątają.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Maciek764 pisze:ale czemu żaden bezmózg nie dał tego na innym kanale
Mux-3 czy TV Mobilna czy czegoś jeszcze?
Maciek764 pisze:Trzeba poczekać aż wyłączą analog
Oby zgodnie z planem lub szybciej wyłączali analoga.
Nie pomagam na PW!
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

wojteks pisze:Mux-3 czy TV Mobilna czy czegoś jeszcze?
MUX-3. Spokojnie można było go dać na innym kanale który nie wywoła zakłóceń, a tak mamy 2.5kW z którego nie da się zapewnić dobrego pokrycia sygnałem tak ogromnego obszaru. Jak dla mnie analoga mogliby już wyłączyć, dekoder można kupić za 90zł...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Maciek764 pisze:Spokojnie można było go dać na innym kanale który nie wywoła zakłóceń
Z przydziałem kanałów i mocy jest różnie, przy granicy państwa wymagają uzgodnień międzynarodowych itp. ale pewnie mozna było inaczej ale to okres przejściowy więc nie przesadzajmy z narzekaniem.
Maciek764 pisze:Jak dla mnie analoga mogliby już wyłączyć,
Dla mnie to już z 3 lata temu mogli TV naziemną analogową wyłączyć.
Ostatnio zmieniony 2012-06-06, 08:33 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Gdyby nie wewnątrz unijne zobowiązania to na analogu byśmy jeszcze jechali w tym skorumpowanym kraju do 2020r. Przecież to była idealna sytuacja dla cyfrowych komercyjnych platform satelitarnych (tylu abonentów których ma Polsat to przy cyfrowym sygnale naziemnym dostępnym kilka lat wcześniej nie zdobyły by wszystkie platformy razem-dla przypomnienia w Wielkiej Brytanii analog WYŁĄCZONO w 2008r). A teraz dzięki ME u nas mamy 2 kanały TVP w wersji HD. :ok:
jareq
ODPOWIEDZ