przerywanie połączenia
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
przerywanie połączenia
nie wiecie co mogę zrobić?- Mój net (modem EDGE Dialer ED77 Orange Twój Internet) nawet nieźle się uruchamia a po paru minutach staje w miejscu, wyświetla transfer chwilowy 0, a maksymalny 160/200. Co zrobić żeby utrzymać ciągłąść tego połączenia, żeby po paru minutach nie spadało na 0? Może jest jakiś program , który utrzymuje stałą predkość?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: przerywanie połączenia
Po pierwsze to nie dublujemy postów!!! Wystarczyło napisać w jednym miejscu!!!
Co do tematu to po podałeś za mało info, tzn. Jaki masz zasięg? Komenda AT+CSQ? Czy było tak od początku? Czy masz antenę? Próbowałeś może na innym PC, było tak samo czy ok?
Co do tematu to po podałeś za mało info, tzn. Jaki masz zasięg? Komenda AT+CSQ? Czy było tak od początku? Czy masz antenę? Próbowałeś może na innym PC, było tak samo czy ok?
Musiał byś go najpierw sam napisać, bo nie spotkałem się jeszcze z takim.seba_No1 pisze:Może jest jakiś program , który utrzymuje stałą prędkość
-
- Użytkownik forum
Zasięg to przeważnie 4 na 7 a co to komenda AT+CSQ (jestem laikiem w tych sprawach
) na początku to nie pamiętam za dobrze ale raczej się nie zdarzało

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Uruchom sobie GG i to podtrzyma ci połączenie.Prędkości stałej nie będziesz miał na żadnym internecie zwłaszcza na komórkowym.Musisz się do tego przyzwyczaić.Dziś szybciej a jutro wolniej.seba_No1 pisze:Może jest jakiś program , który utrzymuje stałą predkość?