[NEWS] Jeden pakiet transferu na wiele mobilnych urządzeń

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

[NEWS] Jeden pakiet transferu na wiele mobilnych urządzeń

Post autor: ja.michal »

Amerykański operator komórkowy Verizon wprowadził do oferty nowe plany taryfowe mobilnego dostępu do internetu. Podstawą marketingowej koncepcji jest jeden pakiet danych w abonamencie do wykorzystanie pomiędzy kilka mobilnych urządzeń klienta.

Podstawowa opłata zaczyna się od 40 dolarów miesięcznie za każdy smarfon do 10 dolarów za każdy tablet na koncie abonenckim. Użytkownik płaci za każde urządzenie osobno (do 10 terminali) i dodatkowo za pakiet od 1 GB do 10 GB danych (w cenie 50-100 dolarów miesięcznie) do wykorzystania pomiędzy nie. W abonament wliczone są nielimitowane połączenie głosowe i SMS z każdego urządzenia na koncie abonenckim.

Nowy plan przewiduje warianty, w zależności od typu urządzeń, z jakiego chce korzystać klient: zwykły telefon, tablet lub netbook. Verizon podkreśla, że każde z urządzeń abonenckich może pełnić rolę mobilnego hotspota.

Operator uruchamia nową usługę pod koniec bieżącego miesiąca.
Źródło: rpkom.pl
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Re: [NEWS] Jeden pakiet transferu na wiele mobilnych urządzeń

Post autor: M@jkel »

Z dedykacją dla tych, którzy twierdzą że w Polsce jest drogo ;)
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Takie coś nie jest głupie. Ja z telefonu na codzień korzystam z oferty pre-paid (na kartę) Play, taryfa Lubię to!. Za doładowanie 50zł (które kupuje za jakieś ~45zł) dostaje 1GB danych ważnych tyle co konto czyli 5 miesięcy. No i czasem to 50zł starcza na 3 miesiące rozmów, czasem na miesiąc więc powiedzmy że płacę przez 3 miesiące i już mam 3GB. W telefonie korzystam niewiele (bo Opera Mini kompresuje dane i 90% oszczędności transferu daje). Za to w komputerze już trochę więcej a że mam do telefonu dużo danych to mi się nie opłaca kupować osobnego internetu do laptopa. Więc po prostu podpinam telefon do komputera, co jest lekko niewygodne (albo niewygodny kabel albo ograniczony do 1Mb/s bluetooth). Dlatego następny telefon jaki sobie kupie będzie miał funkcję hotspota WiFi :cfaniak:
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Porównanie PL do USA to tak jak twierdzenie 1zł=100zł, tam w sposób masowy korzysta się a aplikacji mobilnych (nie jak u nas że kupuje się smartfon po to żeby się zalansować i go nosić ), sieci nie nadążają z inwestycjami i rozwojem technologi, również dlatego jest drogo. U nas jest tanio i realnie na stosunkowo dobrym poziomie, (nie mała w tym zasługa byłej Pani Prezes UKE). :ok:
jareq
ODPOWIEDZ