TP i brak możliwości technicznych

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mdfimage
Stały użytkownik forum

TP i brak możliwości technicznych

Post autor: mdfimage »

Witam mam problem zamówieniem neostrady mianowcie pół roku roku temu zamówiłem u Tp neostradę bez telefonu 20 mb/s (nie mam lini telefonicznej) i dostałem odpowiedż brak możliwości technicznych więc zapytałem się ich czy nie ma wolnych portów odpowiedzieli że są a powód jest taki że nie mogę podciągnąć do mnie kabla :szok: nie rozumiem bo mÓj sąsiąd mieszka 9m ode mnie i ma neo drugi sąsiad mieszka 50 m ode mnie i ma neo więc o co chodzi jeśli wolne porty są a nie mogą mnie podłączyć. Jakiś czas temu zadzwoniła do mnie pani z infolini i powiedziała że moge mieć 1 mb :super: no to odrazu zamówiłem na drugi dzień przyjeżdża kurier z umową i routerem (lini jeszcze nie miałem podłączonej) no ale długopis do ręki mam podpisać i nagle dzwoni do mnie TP że brak możliwości technicznych :klnie: . Mam pytanie czy można zamówić samych monterów do domu i się z nimi dogadać czy są jacyś prywatni monterzy?
Ostatnio zmieniony 2012-06-17, 09:41 przez mdfimage, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP i brak możliwości technicznych

Post autor: wojteks »

mdfimage pisze:a powód jest taki że nie mogę podciągnąć do mnie kabla
Często tak bywa, brak pary miedzianej gdzieś w kablu magistralnym od DSLAMa do Twojej lokalizacji, sąsiedzi pewnie wcześniej mieli telefony więc druty już były a do Ciebie musieliby dodatkowe ciągnąć a to się może nie opłacać.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ