Czy karta SIM z play internet ma blokadę...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy karta SIM z play internet ma blokadę...
Chciałem rozwiać wątpliwości odnośnie SIM karty z Play internet. Za 2 miesiące kończy mi się umowa z Plusem i już szukam innej oferty, a zainteresowałem się ofertą z Play-a. Przeprowadziłem rozmowę z konsultantem z Play-a i dowiedziałem się, że jak wezmę ofertę bez modemu, to ich karteczka ma SIM-locka założonego, a wcześniej powiedziałem gościowi, że mam modem bez SIM-locka. Konsultant podczas rozmowy wyjawił mi coś takiego, mianowicie, że SIM karta ma również blokadę prędkości do 2Mb/s. Na moje pytanie, czy ta blokada odnośnie prędkości znajduje się może na centrali, odpowiedział NIE blokada prędkości założona jest na karcie, a nie na centrali. Czy to jest prawda odnośnie SIM-locka i jeszcze blokady prędkości na SIM karcie? Na koniec chciałbym jeszcze zapytać czy wypowiedzenie umowy w plusie musi przejść przez przedstawiciela handlowego i w jego obecności trzeba złożyć podpis na wypowiedzeniu? bo taką informację znalazłem w sieci. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Czy karta SIM z play internet ma blokadę...
navilight pisze:że jak wezmę ofertę bez modemu, to ich karteczka ma SIM-locka założonego

Karty SIM nie mają simlocka (ewentualnie modem mógłby mieć ale Play nie zakłada simlocków na modemy).navilight pisze:Czy to jest prawda odnośnie SIM-locka
Blokada prędkości jest w całym Play w zależności od abonamentu i maksymalnie to 4Mbps, tym jak najbardziej rządzi "centrala".navilight pisze:jeszcze blokady prędkości na SIM karcie?
Tak jest najprościej i najlepiej.navilight pisze:czy wypowiedzenie umowy w plusie musi przejść przez przedstawiciela handlowego
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Max. 6Mbps-przy najwyższej opcji abonamentu.wojteks pisze: Blokada prędkości jest w całym Play w zależności od abonamentu i maksymalnie to 4Mbps,

jareq
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Było X razy.navilight pisze: Na koniec chciałbym jeszcze zapytać czy wypowiedzenie umowy w plusie musi przejść przez przedstawiciela handlowego i w jego obecności trzeba złożyć podpis na wypowiedzeniu?
Masz trzy drogi:
- pismo wysyłasz listem poleconym za potwierdzeniem odbioru na adres do korespondencji Polkomtela;
- udajesz się do najbliższego punktu Plusa i mówisz, że chcesz wypowiedzieć umowę - i zaczynają się schody. Chamski przedstawiciel może dać Ci czystą kartkę i długopis i powiedzieć "napisz se Pan sam". Potem to wyśle, albo i nie wyśle...
- udajesz się do salonu firmowego operatora (w mniejszych województwach są takowe tylko w miastach wojewódzkich) i sprawę załatwiasz w dwie minuty (nie licząc kolejki).
Ja gdybym nie miał niedaleko salonu firmowego wybrał bym list własnoręcznie wysłany.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej z potwierdzeniem odbioru.Ja gdybym nie miał niedaleko salonu firmowego wybrał bym list własnoręcznie wysłany.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tylko z potwierdzeniem odbioru. 

-
- Początkujący użytkownik forum
Dzisiaj dzwoniłem do przedstawiciela handlowego, tam gdzie przed dwoma laty podpisałem umowę i pani powiedziała mi, że jeżeli wypowiadam umowę ze względu na koniec 24 miesięcznego okresu na jaki została zawarta, to nie muszę do nich przychodzić, tylko mam pamiętać o 30 dniach przed zakończeniem umowy, czyli pismo muszą dostać przed tym okresem. Tak więc napiszę i na dniach wysyłam poleconym z potwierdzeniem odbioru tak jak radzicie. Dzięki za pomoc.