mój dostawca to vectra
mam też taki problem że gdy chce wejść na stronę tp linka to mnie blokuje a jak zaczepie sie na łącze sąsiada to jest dobrze strona się wyświetla a jak znowu się loguje na swoje łącze to mnie wywala
oraz taka sprawa

Moderator: Moderatorzy
Mam tam 150Mbps. Ty masz albo niekompatybilna kartę albo kanał ustawiony na 20MHz.piter614 pisze:czy tam gdzie jest 65 ty masz większą prędkość
Tak, ten router zapewne nie obsługuje IPv6.piter614 pisze:czy ipv6 powinno mieć brak dostępu do internetu
Nieprawda. Tutaj wyświetlana wartość tyczy się całości pasma, więc jeśli miałoby się zapiąć na 150Mbps to by tu wyświetlało 150Mbps.LiO19 pisze:Masz 65Mb/s dlatego że posiadasz kartę WiFi w N 150Mb/s gdzie połowa transferu to dane kontrolne.
No to jak się czepiamy to nie router obsługuje IPv6 tylko soft. A kolega na razie ma firmowy.LiO19 pisze:Router obsługuje IPv6, ale po wgraniu alternatywnego softu, oraz ISP musi go oferować.
Nie, prędkość 150Mbps to jest w obie strony czyli 75Mbps up i 75Mbps down, 65Mbps to praktycznie maksimum co taka wersja N może przepuścić, brakujące 10Mbps to właśnie dane kontrolne.LiO19 pisze:Masz 65Mb/s dlatego że posiadasz kartę WiFi w N 150Mb/s gdzie połowa transferu to dane kontrolne.
Znajdź dokładny model i wszystko będziesz wiedział.piter614 pisze:A mozna sprawdzic jaka karta ma moc,tz jaka predkosc posiada?