blueconnect w telefonie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
blueconnect w telefonie
Witam, czy 50MB wykupione w ERZE dla np. numerku TAKTAKa może być przeznaczone na transmisję danych EDGE dla tego numeru czy jest to tylko jakaś wersja na telefon?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: blueconnect w telefonie
Nie wiem jak sobie wyobrażasz wykupienie usługi na numer Tak-Taka.Wykupione 50MB może być tylko i wyłącznie wykorzystane dla numeru z którego jest wykupione.Taka usługa jest dostępna tylko w abonamencie.amrif pisze:Witam, czy 50MB wykupione w ERZE dla np. numerku TAKTAKa może być przeznaczone na transmisję danych EDGE dla tego numeru czy jest to tylko jakaś wersja na telefon?
Tu masz link.Poczytaj sobie: http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... _telefonie
Tę wersję możesz również wykorzystać na komputer łącząc komputer z telefonem który będzie służył jako modem ale szczerze jest to nie opłacalne.
Zapraszam do poczytania FAQ. Dowiesz się wszystkiego:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343
-
ale na http://www1.era.pl/bc_phones/bc_phones.php?type=0 piszę coś takiego jak
Kod: Zaznacz cały
"# Tak Tak - wyślij kod *132*7*1# (wpisz kod tak, jakbyś wpisywał numer telefonu i wciśnij klawisz nawiązywania połączenia),
# Heyah - wyślij kod *110*1*1# (wpisz kod tak, jakbyś wpisywał numer telefonu i wciśnij"
- Jaco
Skoro tak pisze to zwracam honor do kieszeni.
Może zadzwoń do BOA i się czegoś dowiesz.Moim zdaniem czy łączysz się samym telefonem czy wykorzystujesz go jako modem opłata nie powinna być pobierana do póki nie wykorzystasz tych wykupionych jednostek.Choć piszą że potrzebna jest jakaś aplikacja w telefonie.Z jakiego fona chcesz korzystać?

Może zadzwoń do BOA i się czegoś dowiesz.Moim zdaniem czy łączysz się samym telefonem czy wykorzystujesz go jako modem opłata nie powinna być pobierana do póki nie wykorzystasz tych wykupionych jednostek.Choć piszą że potrzebna jest jakaś aplikacja w telefonie.Z jakiego fona chcesz korzystać?
-
6230i - plusy takie że ma EDGE oraz wireless - zawsze mogę go położyć tak żeby miał dobry zasięg oraz łączność z kompem czego nie da się zrobić z badziewnymi PCIMCIAMI SE typu GC79...
Cena taka jak iplus więc sporadycznie da się używać...
Kompetencje papużek z BOA wszyscy znamy więc wolę zapytać tu
Cena taka jak iplus więc sporadycznie da się używać...
Kompetencje papużek z BOA wszyscy znamy więc wolę zapytać tu

- Jaco
Zabawiłem się znów i pobrałem tę aplikację na moją N6230 i o dziwo podobna do tej którą mam już na swej komórze Opera Mini.Jednak serfowanie po sieci wolę na komputerze.Tak jak piszesz.Sporadycznie da się używać.
-
- Stały użytkownik forum
Pewnie dlatego że to jest produkt Opery tylko "brandowany" na EręJaco pisze:Pobrałem tę aplikację na moją N6230 i o dziwo podobna do tej którą mam już na swej komórze Opera Mini.

Wejdź w szczegóły aplikacji i tam zobaczysz producent "Opera Software ASA"

A swoją drogą w TakTaku jakie są pakiety 5MB czy 50M

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
To Opera Mini dla Ery. Kiedys na Telepolis byl news o ich umowie.
Lepiej wgrac moda 2.0
Nie spotkalem sie z pakietem 50 MB dla TT. Tylko Omnix Max 5MB...
Lepiej wgrac moda 2.0

Nie spotkalem sie z pakietem 50 MB dla TT. Tylko Omnix Max 5MB...
-
- Użytkownik forum
Ja właśnie sobie zainstalowałem bc w telefonie.
Wykupiłem 5MB za 5zł i pierwszy miesiąc mam za free
Chciałbym się spytac kogoś kto tez z tego korzysta jakie to jest wydajne. Tzn. czy się opłaca (zważywszy na to, że po dniu jest podciągane wsio do 50kb). Czy naprawde potem jest tak, że płaci się 0.1 za 50KB?? Ktoś to zaobserwował?? Czy to sie opłaca?
Ciekawi mnie ile stron (bez obrazków - tak pi razy drzwi moge otworzyć), żebym mógł to sobie "jako-tako" kontrolowac?
Prosze o odpowiedzi!
pozdrawiam!
Wykupiłem 5MB za 5zł i pierwszy miesiąc mam za free

Chciałbym się spytac kogoś kto tez z tego korzysta jakie to jest wydajne. Tzn. czy się opłaca (zważywszy na to, że po dniu jest podciągane wsio do 50kb). Czy naprawde potem jest tak, że płaci się 0.1 za 50KB?? Ktoś to zaobserwował?? Czy to sie opłaca?
Ciekawi mnie ile stron (bez obrazków - tak pi razy drzwi moge otworzyć), żebym mógł to sobie "jako-tako" kontrolowac?
Prosze o odpowiedzi!
pozdrawiam!