Jaki transfer danych w internecie bezprzewodowym.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Domis
Początkujący użytkownik forum

Jaki transfer danych w internecie bezprzewodowym.

Post autor: Domis »

Nie jestem w tym zbyt obcykany, a mam zamiar wykupic internet bezprzewodowy w play'u, plusie czy czyms podobnym. I teraz pojawia sie pytanie... Jaki transfer?
Potrzebuje na rozne stronki typu: demoty, kwejk, fb itp. Oraz na gadu i metina.
Czy 7gb wystarczy ? ;d
Awatar użytkownika
Adahu

Re: Jaki transfer danych w internecie bezprzewodowym.

Post autor: Adahu »

Osobiście poleciłbym ci Plusa - do takich celów jak demoty, kwejk, fb, GG czy Metin/WoW/LoL - myślę że styknie ci limit 12 GB, na samego kwejka/demoty zjada ok. 200-250MB. Ja osobiście max z tego limitu wykorzystuje średnio 8-10 GB - i podobnie go wykorzystuje jak ty planujesz. Ja mam od pół roku iPlusa i nie narzekam. Co do innych operatorów (Orange, T-Mobile, Play), się nie wypowiem bowiem nie miałem okazji korzystać z usług internetowych tych operatorów... Ewentualnie jeszcze możesz spróbować z Aero2 - za free masz DL do 512 kb/s. Wystarczy że zakupisz kartę do modemu, i modem który ci będzie pracował na UMTS900 (900Mhz)

EDIT
Do Moderatora - prośba o przeniesienie do odpowiedniego sub-forum, aby nie było bałaganu => http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=10
Dzięki... i sory że zwracam uwagę na to ^^
:)

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-06-26, 21:53 ]
Racja - Jo_gurt
Ostatnio zmieniony 2012-06-26, 20:53 przez Adahu, łącznie zmieniany 3 razy.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Proponuję sprawdzić samemu co w danej lokalizacji i w różnych porach działa najlepiej.
Internet komórkowy to nie kabel tylko radio, a ono rządzi się swoimi prawami.
LedonPL

Post autor: LedonPL »

Sprawdź na mapce zasięgu u każdego z tych operatorów i zobaczysz,gdzie teoretycznie powinieneś mieć najlepszy zasięg. Poza tym im więcej giga transferu,tym wyższy abonament,pamiętaj o tym.
ODPOWIEDZ