Chorwacja - zestawienie ofert prepaid internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Chorwacja - zestawienie ofert prepaid internet
Byłem w pierwszej połowie lipca w Chorwacji i przy płaceniu kartą mBanku wyszedł mi kurs 0,6017 zł/kn.
Krzysztof
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam, jestem właśnie w Chorwacji, korzystam z internetu w sieci VIP. W Zagrzebiu kupiłem starter VipMe za 50kn, na koncie jest 50kn. Nie trzeba było paszportu przy kupnie startera. Sprzedawca powiedział, że trzeba wysłać SMS o treści A na numer 770, żeby aktywować starter i wybrać taryfę. Tak zrobiłem (nie wiem, czy było to 100% potrzebne). W odpowiedzi przychodzi SMS z czterema taryfami do wyboru, wybrałem taryfę Hocu Vip. Potem było już jak w głównym poście - aktywowałem sobie pakiet 100MB, ważne 30 dni, z konta zjadło 30kn. W okolicach Trogiru gdzie jestem odbieram HSPA, śmiga jak złe.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Na stronach serwisu wiki.bez-kabli.pl umieściłem opis aktualnej oferty mobilnego dostępu do internetu w Chorwacji (opis zamieszczony w pierwszym poście tego wątku już się częściowo zdezaktualizował).
Zapraszam do korzystania z tego (tej?) Wiki, a osoby posiadające odpowiednią wiedzę na ten temat, zapraszam do aktualizacji oraz rozbudowy serwisu, niezależnie od artykułów zamieszczanych na tutejszym forum.
Zapraszam do korzystania z tego (tej?) Wiki, a osoby posiadające odpowiednią wiedzę na ten temat, zapraszam do aktualizacji oraz rozbudowy serwisu, niezależnie od artykułów zamieszczanych na tutejszym forum.
Krzysztof
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pakiet 2 GB w T-Mobile.hr?
Jestem w tej chwili w Chorwacji, korzystam z karty Simpa w T-Mobile.hr i przydarzyło mi się coś dziwnego.
Zgodnie z tą stroną operatora: http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-10-60.asp za 75 kuna zakupiłem opcję XL dającą pakiet transferu wielkości 1 GB.
Jeszcze w trakcie zamawiania musiałem potwierdzić fakt, że kupuję pakiet 1 GB.
Tymczasem po dokonaniu zakupu i sprawdzeniu stanu pakietu wyświetliło mi się, że mam do wykorzystania 1,98 GB.
Nie wiem, czy to jest jakiś błąd w systemie, czy też operator po cichu podwoił wielkość pakietów, na razie nie informując klientów o tym.
Najgorzej byłoby, gdyby operator zechciał za jakiś czas skorygować swój błąd i zabrał ten dodatkowy GB - byłoby to przykre.
Jak na razie transfer schodzi mi z konta zgodnie ze wskazaniami TNI i mam nadzieję, że tak będzie dalej.
Jeśli ktoś z Was też korzysta z tej taryfy, proszę o informację jakiej wielkości pakiet transferu uzyskał przy zakupie opcji internetowej. Jeśli okaże się, że jest to stała zmiana w ofercie operatora, dokonam odpowiedniej zmiany w opisie jego oferty na wiki.bez-kabli.pl.
Zgodnie z tą stroną operatora: http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-10-60.asp za 75 kuna zakupiłem opcję XL dającą pakiet transferu wielkości 1 GB.
Jeszcze w trakcie zamawiania musiałem potwierdzić fakt, że kupuję pakiet 1 GB.
Tymczasem po dokonaniu zakupu i sprawdzeniu stanu pakietu wyświetliło mi się, że mam do wykorzystania 1,98 GB.
Nie wiem, czy to jest jakiś błąd w systemie, czy też operator po cichu podwoił wielkość pakietów, na razie nie informując klientów o tym.
Najgorzej byłoby, gdyby operator zechciał za jakiś czas skorygować swój błąd i zabrał ten dodatkowy GB - byłoby to przykre.
Jak na razie transfer schodzi mi z konta zgodnie ze wskazaniami TNI i mam nadzieję, że tak będzie dalej.
Jeśli ktoś z Was też korzysta z tej taryfy, proszę o informację jakiej wielkości pakiet transferu uzyskał przy zakupie opcji internetowej. Jeśli okaże się, że jest to stała zmiana w ofercie operatora, dokonam odpowiedniej zmiany w opisie jego oferty na wiki.bez-kabli.pl.
Krzysztof
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pewnie mają bałagan jak kiedyś w orange...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!