Witajcie, może ktoś mnie oświecić w czym tkwi problem....
odpalam tp-linka 3220, modem huawei 3131, karta play, bez pinu.
Nijam nie da się zmusić routera do przyjęcia ustawień 3g - kraj operator itp, cały czas wyje sim pin can not be empty... nie ma tam żadnego pola do pinu, z tego co doczytałem, tp-linki działają tylko bez pinu. Pin włączany, wyłączany, cały czas to samo. Identyczny temat z iplusem. Za cholerę nie ma tam niczego z pinem związanego, chyba że przeoczyłem... infolinia nie wie o co chodzi, napisałem do usa - chin, ale czekam na odpowiedź a czasu mam mało.
Firmware najnowszy, na poprzednim nie widział wcale modemu, modem na liście jako kompatybilny, widoczny przez router.
Żeby było weselej, dzwoniłem na infolinię do inter projekt i wychodzi, że chyba jest po to żeby naciągać a nie pomagać... po 3 minutach czekania - 1.2 zł za minutę, odebrał gość, zdziwiony o co pytam, dziwnym trafem połączenie się przerwało i nastepne 8 minut wiszenia na płatnym komunikacie bez rezultatu, jak widać drugi raz ktoś nie chciał odebrać a kasa leci... samo życie:)
tp-link 3220, sim pin can not be empty... i tak w kółko...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
tp-link 3220, sim pin can not be empty... i tak w kółko...
Pozdrawiam,
Michal
Michal
- witoj
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: tp-link 3220, sim pin can not be empty... i tak w kółko...
A jak podłączysz modem bez karty sim też nie da nic ustawić ?
-
tak, to samo jest;/
Pozdrawiam,
Michal
Michal
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: tp-link 3220, sim pin can not be empty... i tak w kółko.
Niestety, oryginalne oprogramowanie TP-Linka nie jest rewelacyjne i z niektórymi modemami ma takie odpały.m-blue pisze:Nijam nie da się zmusić routera do przyjęcia ustawień 3g - kraj operator itp, cały czas wyje sim pin can not be empty...
Zainstaluj sobie na routerze Gargoyle by Obsy (z tego linku: http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl ) i zapomnisz, że masz jakiś router

Krzysztof
-
Dzieki za info, u siebie na linksysie mam tomato, ale do klienta nie za bardzo chcę mieszać, bo czasem coś przez telefon wytłumaczyć albo ktoś inny przyjdzie coś tam wpiąć i będzie...
Swoją drogą Tp-link odpisał i... generalnie nic nie napisali mądrego w sensie, że pierwsza część odpowiedzi to automat i zalecający standard który robiłem, później gdzieś wyłapałem, żeby spróbować ustawić parametry ręcznie, ( jeśli modemu nie ma na liście, ale coś mnie podkusiło) i... działa ale trzeba konfig zrobić bez modemu, wpisując z ręki parametry nie wybierając operatora z listy, zapisać konfig i dopiero włożyć modem.... chore jakieś ale inaczej nie dało rady.
Dziwne, że oba modemy są na liście, oba są widoczne w sensie, identyfikacja poprawna a nie da się zapisać konfigu jak wyżej.
Temat do zamknięcia... Dzięki za zainteresowanie.

Swoją drogą Tp-link odpisał i... generalnie nic nie napisali mądrego w sensie, że pierwsza część odpowiedzi to automat i zalecający standard który robiłem, później gdzieś wyłapałem, żeby spróbować ustawić parametry ręcznie, ( jeśli modemu nie ma na liście, ale coś mnie podkusiło) i... działa ale trzeba konfig zrobić bez modemu, wpisując z ręki parametry nie wybierając operatora z listy, zapisać konfig i dopiero włożyć modem.... chore jakieś ale inaczej nie dało rady.
Dziwne, że oba modemy są na liście, oba są widoczne w sensie, identyfikacja poprawna a nie da się zapisać konfigu jak wyżej.
Temat do zamknięcia... Dzięki za zainteresowanie.
Pozdrawiam,
Michal
Michal