Problem z Huawei D105 i Huawei E367

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Domianik
Użytkownik forum

Problem z Huawei D105 i Huawei E367

Post autor: Domianik »

Witam mam problem. Od nie dawna mam modem i router z Cyfrowego Polsatu. Przy pierwszym włączeniu podpiąłem modem Huawei E367 i zainstalowalem na komputerze jego oprogramowanie (program Cyfrowego Polsatu) Nastepnie odlaczylem go od komputera i podpiąłem do routera Huawei D105, a ten kablem Ethernet do komputera. I niestety zauważyłem ze po podłączeniu w ten sposób program Cyfrowego Polsatu nie pokazuje połączenia z modemem i nie wyświetlane są żadne statystyki, chociaz moge swobodnie łączyć sie z internetem.
Jeżeli ktoś wie co zrobić to prosze o porade
Pozdrawiam Dominik
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Problem z Huawei D105 i Huawei E367

Post autor: lesiolo »

Domianik pisze:podpiąłem do routera Huawei D105, a ten kablem Ethernet do komputera
Program działa tylko jak modem jest podłączony do usb w komputerze i nic z tym nie zrobisz
przemcio86
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z Huawei D105 i Huawei E367

Post autor: przemcio86 »

Witam serdecznie,

mam podobny problem, kupiłem rok temu CP z E367 i D105, działał ładnie, potem zamówiłem Aero2, też działa, na tym samym sprzęcie z firmware CP, tylko dodałem nowy APN, teraz zakupiłem Play i działa bardzo ładnie bezpośrednio wpięte do kompa, a przez router nie idzie nic, swieci 1-krotnie na niebiesko, dodawałem APN, modyfikowałem, zmieniłem firmware routera na oryginalne, nic! Bezpośrednio przez komputer z Mobile Partner działa a z routerem D105 nie łączy się. Co to może być?

Proszę o pomoc!!!
ODPOWIEDZ