iPlus HSDPA

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
eth_0
Początkujący użytkownik forum

iPlus HSDPA

Post autor: eth_0 »

Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem iPlusa. Tu gdzie mieszkam mam HSDPA czyli "super szybki internet" ;)

Niestety nigdy nie korzystałem z HSDPA czy tu wystepuja tzw opoznienia w dostepie do netu (dlugie pingi)? Jak uzywa sie takiego netu do przegladania www czy opoznienia sa odczuwalne? Czy moze nie ma tu widocznych opoznien?
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

hmm

Post autor: sus »

coz ze bedziesz mial super szybki internet jak sa limity po przekroczeniu ktorych bedziesz mial predkosc mniejsza od gprs
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: iPlus HSDPA

Post autor: Jaco »

eth_0 pisze:Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem iPlusa. Tu gdzie mieszkam mam HSDPA czyli "super szybki internet" ;)

Niestety nigdy nie korzystałem z HSDPA czy tu wystepuja tzw opoznienia w dostepie do netu (dlugie pingi)? Jak uzywa sie takiego netu do przegladania www czy opoznienia sa odczuwalne? Czy moze nie ma tu widocznych opoznien?
Proponuję zacząć od :ObrazekSzukaj tematów na forum
Jest wiele tematów poświęconych HSDPA.

Przenoszę do Co wybarć... ---> Moderator Jaco
eth_0

Re: hmm

sus pisze:coz ze bedziesz mial super szybki internet jak sa limity po przekroczeniu ktorych bedziesz mial predkosc mniejsza od gprs
Zamierzam go uzywac tylko do przegladania www wiec o limity tak sie nie martwie ;)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

eth_0 pisze:Zamierzam go uzywac tylko do przegladania www wiec o limity tak sie nie martwie ;)
Tylko tak piszesz.Ale pamiętaj że apetyt rośnie w miarę jedzenia.Chyba że w domu masz jakieś dobre łącze a ten internet chcesz wykorzystać mobilnie. :D
eth_0

Jaco pisze:
eth_0 pisze:Zamierzam go uzywac tylko do przegladania www wiec o limity tak sie nie martwie ;)
Tylko tak piszesz.Ale pamiętaj że apetyt rośnie w miarę jedzenia.Chyba że w domu masz jakieś dobre łącze a ten internet chcesz wykorzystać mobilnie. :D
Dobre lacze mam w pracy ;) A w domu to tak jak wspomnialem www, poczta, GG itp Sciaganie internetu "do wiaderka" na później mnie juz nie bawi ;)
bio5
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bio5 »

No to iPlus powinien spełnić Twoje oczekiwania. Pamiętaj, że jak na mapce masz, że jesteś w zasięgu HSDPA to niekoniecznie musi to być prawda. Część Node-B Plusa obsługuje tylko UMTS. Tak ma się rzecz na osiedlu Klaudyny w Warszawie. Są dwa nadajniki z których jeden ma HSDPA a drugi UMTS, więc modem się przełącza między nimi i raz jest bardzo szybko a raz optymalnie.
robinio
Użytkownik forum

Post autor: robinio »

Korzystam z iPlusa na podobnych zasadach, czyli bez szlaeństw w ściąganiu. Ogólnie jestem zadowolony. Jeżeli jestem w zasięgu HSDPA to z otwieraniem stron nie mam kłopotów. Gorzej na EDGE. Prawdą jest, że mapką zasiągu nie wolno się kierować. Ale możesz poprosić kogoś z salonu Plusa, aby przyjechał do Ciebie z zestawem iPlus. Wtedy wszystko sparwdzisz na własne oczy. Ja tak zrobiłem - pierwszy lepszy salon zgodził się na przyjazd. DLatego polecam taką metodę.
Cobra

iPlus HSDPA

Post autor: Cobra »

Witam,
Od 2 tygodni testuje iPlus'a na modemie ICON w Warszawie i do przeglądania internetu spisuje się wyśmienicie, ponadto pobiernia plików działa wystarczająco.
Jeżeli koniecznie musisz mieć internet przez sieć komórkową to skorzystaj. Osiągam na www.seedtest.net ping z Warszawą około 90 - 180 ms a transfer przekracza 1,5 mega.
ODPOWIEDZ