Nokia 6020+pc suite+ nieorginalny kabel
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nokia 6020+pc suite+ nieorginalny kabel
Posiadam nokię 6020 z nie orginalnym kablem OTI USB-to-serial Comm Port. Problem polega na tym ze Nokia PC Suite nie wykrywa mi przez niego telefonu. Jest na to jakis sposób??
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Nokia 6020+pc suite+ nieorginalny kabel
Najlepiej kup oryginalny kabel.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jakbym miał taki zamiar to wcale bym nie pisał na forum. To jest jakiś sposób na ten kabel 

- Fazzi
- Stały użytkownik forum
Nie ma sposobu. Po prostu nieoryginalnym kablom brakuje czegoś co mają oryginały i czasami wariują. A w ogóle, to z taką sprawą raczej udaj się na forum o telefonach komórkowych.
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Orange CDMA
iPlus LTE
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A ja zapytam z innej beczki.krzyhoo9 pisze:Posiadam nokię 6020 z nie orginalnym kablem OTI USB-to-serial Comm Port. Problem polega na tym ze Nokia PC Suite nie wykrywa mi przez niego telefonu. Jest na to jakis sposób??

Co chcesz osiągnąć przez połączenie fona z kompem przez ten kabel

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
... Spróbuj użyć innego programu do łączenia z PC np.: Oxygen Phone Manager II, niestety wersja mocno płatna (ale można znaleźć pełnąkrzyhoo9 pisze:... Problem polega na tym ze Nokia PC Suite nie wykrywa mi przez niego telefonu...

- pablo
- Stały użytkownik forum
No jest sposób .
odłączając kabel pojawi się komunikat na fonie "akcesorium niekompatybilne" lub cuś koło tego.
Wyjąć i włożyć wtyczkę (czasem kilkakrotnie) aż komunikat się nie pojawi i czasami się połączy
Dawno miałem ten telefon ale pamiętam że wart było kupić orginał bo dopiero na trzeciej podróbie necik jakoś brykał.
odłączając kabel pojawi się komunikat na fonie "akcesorium niekompatybilne" lub cuś koło tego.

Dawno miałem ten telefon ale pamiętam że wart było kupić orginał bo dopiero na trzeciej podróbie necik jakoś brykał.
Pozdrawiam.
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA