Specyfikacje zapewnie znajdziecie na Google ja napiszę jak to wygląda net na tym telefonie i z jego pomocą na laptopie Acer TravelMate 2490 ( wszystkomający laptop : )
Teraz z upływem czasu konfiguracja tych dwóch urzadzen wydaje sie łatwa i tak jest w rzeczywistości, trzeba sie tylko dobrze wczytać w kilka tematów na forum.
Jako modem spisuje sie na 6, nie zrywa połączeń, przez kilka godzin na Simdacie i w Erze nie było problemów.Połaczenie realizuje za pomocą bluetootha.
W trakcie podróży ok 1 godz, teren zalesiony i odkryty mimo chwilowych zaników sygnału do min. nie rozłączył sie net ani razu, ale jest jeden warunek-loguj sie do neta gdy jest dobry sygnał a potem juz poleci z górki.
Z tego co widzę net w Erze jest szybszy od Simdaty ale też koszty niwelują róznice.
Jeśli lubisz szybciej ale drogo Era jest super, wolniej o ok 25 % ale taniej o 350 % .Simdata jest cool.
1 godz na gg w Simdacie to wydatek przy pisaniu i ''buźkach'' to wydatek ok 25 gr !
1 godz na necie na www z wyłaczonymi obrazkami i inna grafiką w przeglądarce to ok 1
Era niestety zapewnia szybkość ale koszty uuuuu, 3 a nawet 4 razy więcej.
Net na komórce może nie jest jakiś tam super bo wyswietlacz taki sobie ale jest czytelny, i funkcjonalny. Pogrywam nawet w plemiona.pl na Samsungu !
O dziwo baterie trzymają dobrze, niema jakis dramatycznych spadków na ikonce baterii, trzyma bez problemu 4-5 dni.
Telefon nie grzeje się w trybie modemu, nie wychuwam żadnej ciepłoty na jego obudowie, bo wiem ze niby Nokie grzeją się, ale myslę że to problem zbyd długiego ładowania.
Ogólnie jestem zadowolony z telefonu, zdjęcia robi dosyć przyzwoite, radyjko gra, filmy nagrywa takie sobie, ma fabrycznie mało pamieci 10 MB ale ma gniazdo na tanie karty micro, chyba 1 G można juz kupic za 40 zł na allegro.
Internet za jego pomocą spisuje się bardzo dobrze,stabilnie, a to jest ważne.
Z czystym sumieniem polecam aparat tel Samsung SGH E250, najcienszy na swiecie rozsuwany aparat komórkowy !!
a tu zdjecie zestawu