Znów problemy z ORANGE

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
FINCH
Stały użytkownik forum

Znów problemy z ORANGE

Post autor: FINCH »

tym razem padł albo gateway albo dns :)
FINCH | MOTOROLA A835 + LicencjaGPRS = 40 kB/s
d@arQ
Użytkownik forum

Re: Znów problemy z ORANGE

Post autor: d@arQ »

hehe ja mam jeszcze gorzej...
FINCH
Stały użytkownik forum

d@arQ pisze:hehe ja mam jeszcze gorzej...
Szczegóły proszę bo widzę że po moim zgłoszeniu wszystko chodzi ok. Wychodzi tak naprawdę że mobilny internet na razie jest w lesie. Jak można nie zauważyć że przez cały dzień coś jest nie tak ?
d@arQ
Użytkownik forum

ja mam z tym gorzej że po 4 miesiącach pieknego internetu mobilnego bajka sie skończyła...

od maja do dzisiaj modem już 3 razy był w serwisie i nic... po jednym (a max 2) dniu robiło się to samo! tym razem skontaktowałem się z panami z techlabu i próbują mi pomóc już 2 dzień i jutro jeszcze maja dzwonić...
tak więc od 50 dni internet mam tylko przez 4 dni... i pozostało mi chodzenie po wsi żeby sprawdzać modem i wysyłac maile z logami itp do nich... a było tak pięknie!
FINCH
Stały użytkownik forum

d@arQ pisze:od maja do dzisiaj modem już 3 razy był w serwisie i nic...
Cytat przyciety przez Moderatora ->Fanta - Panie i Panowie tniemy zbedne cytaty!
Czyli jak rozumiem problem dotyczy sprzętu ? Jeśli wsadzisz sim np do telefonu to wszystko jest OK ?
d@arQ
Użytkownik forum

Tak wtedy jest OK, ogólnie z usługi to nawet zadowolony jestem...
[czasami nawet jak przytna transfer - limit - to zdarza się czasami że wyłączą przed nastepnym okresem rozliczeniowym...]
najgorzej jest w salonie - wysyłaja do naprawy, a ona nic nie daje i wkolo macieju... i te ich podejście do klienta - pani z orange bardzo miło mi oznajmiła na pocieszenie że ostatnio wyszła cała seria takich bubli i wkoło ludzie przychodza z reklamacją... a i raz karta saim się zepsuła, wymienili na nową czyli można powiedzieć że już 4 razy cos naprawiali...
FINCH
Stały użytkownik forum

d@arQ pisze:najgorzej jest w salonie - wysyłaja do naprawy, a ona nic nie daje i wkolo macieju... i te ich podejście do klienta - pani z orange bardzo miło mi oznajmiła na pocieszenie że ostatnio wyszła cała seria takich bubli i wkoło ludzie przychodza z reklamacją... a i raz karta saim się zepsuła, wymienili na nową czyli można powiedzieć że już 4 razy cos naprawiali...
Moim zdanie z taką historią to powinieneś zgołosić się do państwowej inspekcja handlowa - "PIH". Choć z tego co wiem to naprawiać mogą w nieskończoność . Ale naprawdę warto tam się przejść .
d@arQ
Użytkownik forum

zobaczymy jeszcze co poradzą Ci panowie z techlabu... już 3 się zajmuje moją sprawą bo mówili że po raz pierwszy maja taki dziwny przypadek...
d@arQ
Użytkownik forum

no i pan z techlabu nawet nie zadzwonił tylko wysłał maila z kolejną prośbą o loga z jakiegoś programu co mi go przesłał i z instrukcja... zobaczymy co z tego będzie. jak na razie powiedział, że nie jest w stanie mi pomóc w oparciu o dostarczone do tej pory informacje. więc czekam!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Zobaczysz że cię oleją jak mnie kiedy zapytałem dlaczego po uruchomieniu systemu nie można odpalić Dial-up.Twierdzili że mam do kitu system :lol:
Mam zainstalowany WXP z SP2. Według nich czegoś tam nie spełniał.Jak może wiesz że modem ten ED 77 nie posiada simlocka i można go użyć z inną kartą.Ja użyłem karty Ery od Blueconnecta i problem był tylko po uruchomieniu systemu bo windek nie mógł go od razu wykryć.Dopiero Plug&Play i wszystko działało jak należy. Zwróciłem się z zapytaniem do pomocy technicznej dlaczego tak jest i olali mnie. Zauważ że z oprogramowaniem EDGE DIALER program najpierw wyszukuje modem.I dopiero jak go znajdzie łączy i przygotowuje do połączenia.
Ty nie będziesz zapewne lepiej potraktowany. :lol:
d@arQ
Użytkownik forum

no zobaczymy, ja tak tego nie zostawię, na pewno nie!!!
nie po to kupiłem ten modem, żeby teraz z niego nie korzystać.
czekam na dalsze ich działanie. przez pierwsze 2 dni wydzwaniali po kilka razy, a teraz tylko jeden krótki mail, który i tak nie wniósł nic nowego.
szczerze już mam tego wszystkiego dosyć, myślę, żeby kupić jakiś telefon z EDGE ale 200zł droga nie chodzi!
Awatar użytkownika
Jaco

d@arQ pisze:a teraz tylko jeden krótki mail, który i tak nie wniósł nic nowego.
Zupełnie jak w moim przypadku było.Do dziś nie dostałem odpowiedzi jakiego niby systemu mam użyć na kompie aby wszystko grało.Ja dałem sobie z nimi spokój.Zobaczysz że z tobą będzie tak samo.
d@arQ
Użytkownik forum

Zobaczymy, jak to zostawią, to będę tam dzwonił po kilka razy dziennie... [trzeba wziąć plan na darmowe rozmowy od TP ;) ] i nie dam im żyć. ja mam po prostu taki charakter, nie lubię nie dokończonych spraw.
Awatar użytkownika
Jaco

d@arQ pisze:trzeba wziąć plan na darmowe rozmowy od TP ;)
Z tą firmą to nie chcę mieć nic w ogóle wspólnego :lol: .Ja oddałem modem szwagierce bo w sumie był jej.U siebie go jedynie testowałem.A jej nie przeszkadza że musi uruchamiać durną aplikację.Dla niej ważne że działa jej internet i może coś z niego skorzystać.
d@arQ
Użytkownik forum

no rzeczywiście aplikacja durna, od niedawna używam programu pogara i jestem zadowolony. ale modem to porażka. w zastępstwie mam k300i + kabel, ale to tez nie jest zbyt dobre rozwiązanie chociaz od biedy lepsze i to niż niedziałający modem. a o salonie Orange to nie wspomnę... totalne olewanie klienta, modem by mi cały czas do naprawy oddawali, co w ogóle nie pomaga i rzekłbym nawet że pogardzanie klientem [ma umowę to niech siedzi cicho przez 2 lata]
Awatar użytkownika
piotr2802
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: piotr2802 »

Orange to delikatnie mówiąc kłamcy. Na bilbordach i w TV wypisują bzdury odnośnie ich tranferu 3,6 Mb/s. Kto ma taki transfer ?
Ja mieszkam w Krakowie i maksymalnie co udało mi się uzyskać to było około 980 kb/s przy download, natomiast przy upload jest nezmiennie 60 kb/s. Zaznaczam że to jest przy HSDPA !
Jedyny sposób na Orange to po prostu nie kupować tych ich modemów i olać ten ich internet, bo po prostu jest to jedno wielkie kłamstwo.
Kontaktować w sprawach technicznych też nie sensu dzwonić do BOK, bo oni tylko odpisują że przyczyną są błędy w systemie lub zawirusowany komputer.
Jestem tak wkurzony na ten ich pieprzony internet, że zamierzam nawet dać komuś za darmo ten ich modem i niech sobie, ktoś korzysta, komu nie zależy na prędkości i dużych transferach.
d@arQ
Użytkownik forum

piotr2802 pisze:Orange to delikatnie mówiąc kłamcy.
Jestem tak wkurzony na ten ich pieprzony internet, że zamierzam nawet dać komuś za darmo ten ich modem i niech sobie, ktoś korzysta, komu nie zależy na prędkości i dużych transferach.
Ty masz przynajmniej te HSDPA a ja marny EDGE [ ok. 15-17kB/s ] ale wysyłanie to ładnie chodzi w granicach 12kB/s. gdyby nie te problemy z modem to byłoby spoko. u mnie na wsi to nie mam nawet co marzyć o jakimś necie przez kabel... a wolałbym nawet Neostradę zamiast tego Orange Free. ale zawsze pocieszam się, że lepsze to niż w ogóle nie mieć netu.
d@arQ
Użytkownik forum

No i pan oddzwonił że nie jest w stanie mi pomóc [na razie] i nie wie kiedy się odezwie, bo ma inne sprawy na głowie!!! chamstwo, oszustwo, zdzirstwo i bezczelność!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Jaco

A nie mówiłem. :lol:
d@arQ
Użytkownik forum

d@arQ pisze:Kupiłem ....
Spamowanie na forum jest zabronione Jaco

aha jeszcze jedno pytanko: jeżeli chodzi tylko upload a download stoi w miejscu i nie chce sie ruszyć to stało się coś z BTSem? bo zarówno na telefonie jak i modemie to samo... a rano już było OK.
ODPOWIEDZ