ograniczenie łączności a stary Win

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ResonicX
Początkujący użytkownik forum

ograniczenie łączności a stary Win

Post autor: ResonicX »

Witam,

Od jakiegoś czasu posiadam internet typu WiFi. Dość często występuje u mnie "ograniczenie łączności". Co ciekawe tylko u mnie, u pozostałych uzytkowników obecnej sieci (jest ich około 60) problemu nie ma. Gdy byłem podłączony do wcześnieszej sieci też tylko ja miałem problemy z działaniem.
Gdy podłączyłem modem do laptopa (do obecnej sieci) na którym jest stosunkowo nowy Win Vista, internet działał bezproblemowo. U mnie jest nigdy nie aktualizowany Win7 Ultimate.
Czy przestarzały system operacyjny może być powodem występowania "ograniczenia łączności"? Czy pobranie ServicePack'a rozwiąże mój problem?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: ograniczenie łączności a stary Win

Post autor: krystianb »

ResonicX pisze:U mnie jest nigdy nie aktualizowany Win7 Ultimate.
A gdzie go zakupiłeś?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

ResonicX pisze:Czy przestarzały system operacyjny może być powodem występowania "ograniczenia łączności"? Czy pobranie ServicePack'a rozwiąże mój problem?
Może. Sprawdzić bardzo prosto - odpal Windows Update.
ResonicX
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ResonicX »

Z czego sie właściwie bierze ograniczenie łączności? Czy tylko i wyłącznie ze źle ustawionego routera?
Czy mogą być inne czynniki decydujące o jego pojawieniu się: np zakłócenia wywołane pracą innych urządzeń na tej samej częstotliwości (2,4GHz), kiepski modem, sterowniki, antena, może jeszcze coś innego...?
ODPOWIEDZ