Siemens S55 - problem z instalacją modemu

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
turecki
Początkujący użytkownik forum

Siemens S55 - problem z instalacją modemu

Post autor: turecki »

Witam, chce polaczyc ww telefon z laptopem ktory posiada wbudowany interfejs Bluetooth. Komp z telefonem sie widza - problem wystepuje wydaje mi sie z samymi sterownikami poniewaz gdy wchodze na kwerende modemu w panelu sterowania - pojawia sie blad "Modem nie odpowiada, sprawdz czy jest poprawnie podlaczony i wlaczony... itd."

Dodam ze zainstalowalem Siemens PC Suite do tego telefonu, jednak nic to nie pomoglo. Czy ktos ma sprawdzone sterowniki do modemu tego telefonu? Bardzo prosze o pomoc i jakies porady...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Siemens S55 - problem z instalacją modemu

Post autor: Jaco »

Posłuchaj.Ja uruchamiając szwagierce ten model jako modem do neta nie instalowałem żadnego oprogramowania do Siemensa.Sprawdź w zainstalowanych modemach czy twój BT obsługuje modem.Być może tu leży przyczyna.
Ja instalowałem tylko BlueSoleii i to wszystko.Internet bez problemowo działał.Może coś źle ustawiłeś.W FAQ masz wszystko podane jak zrobić.
turecki

Post autor: turecki »

Wydaje mi sie ze nic zle nie ustawialem...

Dodam ze wczesniej instalowalem Nokie 6233 na tym samym laptopie, i dzialala bez zarzutu. Mowisz ze BlueSoleila mozna uzyc rowzniez do BT wbudowanego w laptop? Myslalem ze pomocny jest on jedynie przy konfiguracji zewnetrznego BT...
stempelek

Post autor: stempelek »

ja podłączyłem ten telefon do laptopa i działa ale na kablu a nie BT i dodatkowo przez aplikację MPM - mobile phone manager - tak mi polecili w plusie i działa. Czasem się zdarza że komputer nie widzi komórki wówczas reset obu pomaga
ODPOWIEDZ