Witam.
Mam problem z rozłączaniem się internetu w moim komputerze (stacjonarnym) - jest do niego podłączona zewnętrzna karta wifi WL-1600USB. Do mieszkania mam doprowadzony internet TOYI kablem do routera wifi.
Wczoraj kupiłem drukarkę HP Deskjet Ink Advantage K209g i gdy ją włączam karta wifi się wyłącza przez co nie mam internetu. Wszystko wraca do normy dopiero jak wyłącze drukarkę i zrestartuję kartę. Dodam, że wcześniej miałem drukarkę Brothera i nie było z nią takich problemów. Obie drukarki łączą się z komputerem przez USB.
Mam Windowsa 7 - na bieżąco aktualizowany. Zainstalowałem najnowszy sterownik do drukarki.
Do karty wifi miałem wcześniej zainstalowane wszystko co było na oryginalnej płytce - usunąłem to i system wykrył ją na nowo i sam zainstalował do niej sterownik. Problem po tym nie zniknął. Na stronie producenta nie widzę innych sterowników do niej.
Ktoś wie przez co tak się dzieje?
Dodam jeszcze, że internet na stacjonarnym rozłącza się też po tym jak włącze laptopa i ten zaczyna się łączyć z internetem. Jak już się połączy to znowu jest internet na stacjonarnym. Do rozłączenia internetu przez laptopa się przyzwyczaiłem, bo trwa krótki moment.
Wyłączanie karty wifi przez włączenie drukarki
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Wyłączanie karty wifi przez włączenie drukarki
Drukarka ciagnie zbyt duzo pradu. Wloz aktywny HUB miedzy PC a drukarke.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Wyłączanie karty wifi przez włączenie drukarki
Czy aby na pewno? Nigdzie nie znalazlem żeby ta drukarka wyłączała innym urządzenia usb. Do tego drukarka ma przecież swoje oddzielne zasilanie.