Nokia X3 + Nokia Nokia PC Suite + sim Play Online
Moderator: Moderatorzy
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Nokia X3 + Nokia Nokia PC Suite + sim Play Online
Witam, piszę w imieniu znajomego, a mianowicie wczoraj wieczorem zepsuł mu się modem od Play z którego do tej pory korzystał. Doradziłem mu aby na czas kupna nowego modemu włożył swoją kartę do Noki X3 i jej używał jako modemu. Ściągnęliśmy oprogramowanie z strony głównej Nokia PC Suite, i po instalacji chcieliśmy wybrać z listy operatorów Play aby połączyć się ale niestety nie było go na liście, kolega zaznaczył od tak, Plus i patrzymy zadziałało bez żadnego "ale". Moje pytanie dotyczy czy takie ustawienie nie będzie pobierało jakiejś kasy z karty kolegi, czy działa to na zasadzie jak normalny modem Play Online? Z góry dzięki za odpowiedź - pozdrawiam!
Simonel ^^
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Nokia X3 + Nokia Nokia PC Suite + sim Play Online
Będzie działało tak jak modem, w tych ustawieniach jest tylko ustawiany apn a dla plusa i play jest taki sam.Simonel pisze:czy takie ustawienie nie będzie pobierało jakiejś kasy z karty kolegi,
Nie pomagam na PW!
- Simonel
- Stały użytkownik forum
wojteks pisze:Będzie działało tak jak modem, w tych ustawieniach jest tylko ustawiany apn a dla plusa i play jest taki sam.Simonel pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Bardzo dziękuje za odpowiedz!

Ostatnio zmieniony 2012-07-12, 22:25 przez Simonel, łącznie zmieniany 1 raz.
Simonel ^^
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Akurat z plusem nie mam za dużo wspólnego, pewnie tak jest. Ale w orange i t-mobile dodatkowo oprócz apn'a wysyłają konfigurację proxy. A jak wygląda konfiguracja nokii to już nie wiem.wojteks pisze:w tych ustawieniach jest tylko ustawiany apn a dla plusa i play jest taki sam.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
W Orange nie spotkałem się z tym, apn: internet też wystarcza albo vpn jak się ma usługę. Nigdy proxy nie konfigurowałem.krystianb pisze:Ale w orange i t-mobile dodatkowo oprócz apn'a wysyłają konfigurację proxy.
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że działa bez. Ale fabryczne telefony mają proxy wklepany. Jestem tego pewien, bo po każdym twardym resecie telefonu muszę go się pozbywać.wojteks pisze:Nigdy proxy nie konfigurowałem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy wtedy jeżeli używasz RAS z komputera to proxy jest też aktywne?krystianb pisze:Ale fabryczne telefony mają proxy wklepany.
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Mam telefon na którym używanie RAS jest bardzo problematyczne, ale najprawdopodobniej nie.wojteks pisze:Czy wtedy jeżeli używasz RAS z komputera to proxy jest też aktywne?