Dziadostwo w Cyfrowym Polsacie.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
andrz464
Początkujący użytkownik forum

Dziadostwo w Cyfrowym Polsacie.

Post autor: andrz464 »

W paru zdaniach uzasadnię tytuł wątku.
Pakiet 10 GB kupiłem w CP w grudniu 2011.
Zestaw składał się z modemu Huawei E367, routera Edimax LT-6408n a dla pewności na kominie postawiłem antenę Yagi 18dBi HSPA+ dedykowaną do tego modemu.
BTS w odległości 3 km, widoczny z okna, sygnał od -65 do -67dBm
Wszystko to zainstalował lokalny dystrybutor CP.
Pracuję poprzez internet (traduje) więc potrzebuję stabilnego łącza a wszelkie najdrobniejsze rozłączenia widzę natychmiast. Tymczasem nie było dnia żeby internet nie padł przynajmniej raz. Standard to 2-3 razy dziennie , zaś podnoszenie łącza trwało 3-5 mint. Dla mnie oznaczało to katastrofę, więc kiedy zerwania stawały się szczególnie dokuczliwe zgłaszałem reklamacje (1 zerwanie dziennie zacząłem traktować jako normę i to odpuszczałem).
Reklamacje początkowo zgłaszałem telefonicznie na infolinie , potem e-mailem z dokładnym wyjaśnieniem co składa się na instalację i jakie mam problemy.
No i zaczęła się jazda. Pomijam, już fakt złośliwego przeciągania rozmów na infolinii z 10-minutowym odpytywaniem o hasła, kody, komputer, antywirusy itp itd. przy czym panienki przyjmujące zgłoszenie potrafiły na 3-5 minut w ogóle zawiesić rozmowę z informacją "Proszę czekać trwa weryfikacja danych". Na to można było tylko zgrzytać zębami. Problem w tym, że wszyscy mieli mnie w nosie
Niczego nie załatwiono, zbywano mnie a po 2 tygodniach dzwonił technik z pytaniem, czy w tej chwili łącze działa. Oczywiście w tej chwili kiedy gostek dzwonił to łącze działało więc serwisant uradowany mimo moich protestów zamykał sprawę a ja otrzymywałem pismo (mam 4 takie pisma na pamiątkę) od pani Kierownik Sekcji Reklamacji <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font> że reklamacja nie zostaje uznana , bo łącze już działa. Bezczelność i zaimpregnowanie tej firmy sięgnęło zenitu kiedy w kolejnych wyjaśnieniach pani <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font> napisała " Wyjaśniamy , że zgłoszone problemy były spowodowane krótkotrwałymi zakłóceniami stacji nadawczej, niezależnymi od Cyfrowego Polsatu" . Kurcze tak u nich było codziennie od 6 miesięcy.
Miesiąc temu wywaliłem cały ten syf ponosząc duże koszty wynikające z zerwania umowy przed czasem. Ale w desperacji byłem gotów wydać każde pieniądze żeby się od nich uwolnić. I udało się , rewelacja, sygnał radiowy od lokalnego providera miodzio, żadnych zerwań, żadnych resetów, żadnych spadków prędkości , żadnych tłumaczeń, że internet radiowy tak ma. Codziennie , kiedy siadam do kompa wierzyć mi się nie chce że net drogą radiową może tak dobrze działać i to w każdą pogodę, nawet w trakcie burzy.
Na marginesie tych zmagań nasuwa mi się gorzka refleksja , gdzie tak naprawdę tego typu korporacje mają klientów. Liczy się masowy nie wymagający klient, który płaci złotóweczki składając się na comiesięczną rzekę kasy w tym sowite premie dla szefostwa. Klienci którym coś tam nie działa zostają odseparowani murem call center i infolinii reagujących z 2-3 tygodniowym poślizgiem. Kiedy po tym czasie kontaktuje się z tobą serwis techniczny to spróbuj pogadać o technicznym aspekcie twoich problemów . Doświadczyłem tego nie tylko w Cyfrowym Polsacie ale na niebieskiej linii TP, w Orange, TV N oraz swoim banku. Dlatego kiedy ktoś od takich dymaczy dzwoni do mnie z jakaś kolejną bzdurną ofertą czy reklamą kończę rozmowę naprawdę niegrzecznie - walcie się z Cyfrowym Polsatem na czele.
Ku przestrodze innych - Andrzej

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-07-11, 14:31 ]
Dany osobowych upubliczniamy na forum.
Ostatnio zmieniony 2012-07-11, 17:18 przez andrz464, łącznie zmieniany 4 razy.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: Dziadostwo w Cyfrowym Polsacie.

Post autor: jarek999 »

andrz464 pisze: Zestaw składał się z modemu Huawei E367, routera Edimax LT-6408n a dla pewności na kominie postawiłem antenę Yagi 18dBi HSPA+ dedykowaną do tego modemu.
BTS w odległości 3 km, widoczny z okna, sygnał od -65 do -67dB.... I udało się , rewelacja, sygnał radiowy od lokalnego providera miodzio, żadnych zerwań, żadnych resetów, żadnych spadków prędkości , żadnych tłumaczeń, że internet radiowy tak ma. Codziennie , kiedy siadam do kompa wierzyć mi się nie chce że net drogą radiową może tak dobrze działać i to w każdą pogodę, nawet w trakcie burzy.
Podejdźmy do tego z dystansem: 1-zestaw miałeś "prawie" dobry, sygnał ze stacji również (tego routera bym nie zastosował- cóż ci mogą powiedzieć "technicy" Polsatu opłacani za 1200zł m-c). Mam iPlusa od ładnych kilku lat a równo od 3 modem w zestawie z routerem (obecnie 16 m-cy MR-3420+Open-Wrt Gargoyle by obsy +aktywny HUB Belkin +skrypt ciągle pingujący hosta w sieci w celu utrzymania modemu w ciągłej aktywności HSPA) i połączenie w ramach jednej sesji trzyma mi ponad 2-tygodnie-mam dostęp zdalny i rzadko sprawdzam na kliencie DNS (operator sip) IP pod jakim sprzęt jest zalogowany-potrafi mi serwer z automatu zmienić jedynie ostatnią cyfrę w adresie, net działa b.dobrze, bez żadnych ograniczeń które często stosują tacy lokalni ISP którymi po traumie z Polsatem jesteś zachwycony. Z sieci CP miałem też okazję wiosną korzystać ok. 1,5m-ca, rzeczywiście daleko odstaje od Polkomtela ale nie jest aż tak źle jak piszesz (teraz piszę korzystając z BDI-rozłącza mnie co godzinę). To że internet radiowy może działać bdb to jak ktoś używa (również mam łącze stałe od lokalnego ISP w 5GHz) lub czyta i interesuje się tą tematyką to wie że nowe rozwiązania ustępują tylko łączom światłowodowym (ba w miastach często w blokach, kamienicach ludzie korzystają z takich rozwiązań nie wiedząc nawet o tym-bo mają doprowadzany kabelek do domu, a cały szkielet śmiga po radiu). Z tymi lokalnymi ISP też nie jest różowo-często zbytnio wyciskają łącza na swoich routerach brzegowych. Ja korzystając 6 rok, przez 2 pierwsze lata to była walka z ISP (wówczas na 2,4GHz i zbyt wielu użytkowników)-zakładałem aby szybko uwolnić od TP.S.A i rozmów międzynarodowych w cenie 1,5zł za minutę w naliczaniu minutowym (rachunków po 200zł za fona). Net musiał spełniać wymogi jakościowe aby można było korzystać z telefonii VoIP. Dziś spełnia te wymogi z dużym zapasem-mogę prowadzić kilka rozmów na raz, konferencje, video. To samo mam osiągalne na ww iPlusie (z tym że pingi ok.3x wyższe, stabilne ok. 100ms) a z lokalnymi ISP bywa różnie-proponuję przejrzeć forum są też tacy u których gorzej net działa niż w opisywanym wyżej CP. ;)
jareq
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Mi się wydaje ze kolega andrz464 opisał problem nie tylko od strony technicznej, ale bardziej od strony prawnej, kiedy ktoś weźmie usługę, z której praktycznie nie może korzystać i musi za to płacić tak czy inaczej. Tutaj winne są przepisy, które nie stoją w takich przypadkach po stronie klienta, a przecież można ustalić pewne standardy jakościowe albo jakieś inne przepisy, jeśli się chce. Na takie sytuacje powinno być odpowiednie prawo, a nie żeby ludzie musieli się szarpać z telekomami. W tej sytuacji, można by jeszcze spróbować odzyskać tą zapłaconą karę umowną na drodze sądowej, ale nie wiem jak by to w praktyce się zakończyło. Winne jest prawo napisane pod banki i korporacje, a nie pod konsumenta. Ktoś nad tym nieżle pomyśłał, żeby wszelkie koszty i odpowiedzialność przerzucać na klientów. Polska to jest pod wieloma względami dziki kraj i trzeba mieć oczy dookoła głowy.
andrz464
Początkujący użytkownik forum

Post autor: andrz464 »

Ufo atakuje pisze:Mi się wydaje ze kolega andrz464 opisał problem nie tylko od strony technicznej, ale bardziej od strony prawnej.
Właśnie o to chodzi, a właściwie o coś jeszcze szerszego - w galopie za pieniędzmi w tym nieustannym parciu na wynik i target zapomina się o czymś co każda korporacja ma na swoich sztandarach - o misji. W razie problemów człowiek czuje się o taki malutki , podobnie jak z posłami , którzy dzień po wyborach mają nas głęboko w nosie. Pozostaje nam albo sąd w co mało kto lubi się bawić, albo upublicznienie takich rzetelnie opisanych i udokumentowanych przypadków. Społeczność internetowa potrafiła ukorzyć już niejednego giganta a fatalna opinia może skutecznie przypomnieć takim nadętym balonom o przyzwoitości i etyce w biznesie. Bo w przeciwnym wypadku pozostaniemy dla nich tylko targetem do wydymania. W pełni przyznaję rację koledze jarkowi 999 , ale provider lokalny ma jak się okazuje jedną najważniejszą dla mnie zaletę. Mogę spotkać się z prawdziwym człowiekiem, pogadać, ustalić z nim , jak i na kiedy ma coś działać , wytargować okres próbny a na końcu ocenić czy to przyzwoity gość z przyzwoitą firmą, który wie co to uczciwy biznes. Może zrobiłem się przeczulony ale mam powyżej uszu tej nowomowy marketingowej, głoszonej przez najemnych ludzi , którzy nie biorą za nic odpowiedzialności, rozmowę prowadzą według schematu z kartki zaś mnie osobiście mają głęboko gdzieś.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Nie sposób się nie zgodzić ww opiniami. Co to zmienia? Nic, bez uwolnienia dostępu do zawodów prawniczych i w praktyce znacznej obniżki stawek nie zrobimy nic w tej materii (pozew zbiorowy to takie wyjście awaryjne na zwłokę), operatorzy utrzymują całe kancelarie prawników a tych spraw nie popchnie się do przodu jeżeli na masową skalę nie będą zgłaszane pozwy sądowe. Ba test robiony krok wstecz (przy nowych ofertach neostrady gdzie będzie do 10Mb/s -to że w realu będzie 1,2...Mb/s to pech) i będą na wielu forach głoszone podobne opinie-bez efektu. :dobani:
jareq
Konani
Stały użytkownik forum

Post autor: Konani »

Ladnie to napisales Andrz464, jednak to nie jest tylko twoj problem, tylko globalny od paru dobrych lat i podpisujac taka umowe z operatoram mobilnego internetu, musiales sie liczyc z takimi niespodziankami.
U mnie sprawa wyglada podobnie, tylko jest bardziej zlozona, poniewaz umowe podpisywal moj ojciec rok temu, ktory ma telefon abonamentowy i pare mix-ow w Plusie i niechetnie chce zrywac umowe na internet z ktorego ja korzystam i jestem bardzo z niego niezadowolony o paru miesiecy.Boi sie ze gdy zerwie umowe trzeba bedzie sie liczyc z wysokimi kosztami, mimo iz jestem w 100% pewny ze to wina operatora.Od dwoch miesiecy mam skoki pingow i nie moge stabilnie pracowac i grac w wolnym czasie na tym laczu, mimo iz wczensiej wszytsko bylo w pozadku, a sygnal byl nie najlepszy, a teraz jest znakomity.
Skladalem reklamacje i zglaszalem problemy telefonicznie tak jak Ty i do tej pory nic sie nie poprawilo. Konsultant oczywiscie zbywa mnie tekstem ze " U nich na nadajniku wszystko jest w pozadku" i bezczelnie zwala wine na mnie pytajac o antywirusy , firewalle itd ktore juz wykluczalem paredziesiat razy i za kazdym razem to samo.
Kiedy sie juz naprawde wkurzylem, wyslalem faxem reklamacje z salonu, szczegolowo opisujac moj problem i o co wnosze.Okazalo sie po 3 tygodniach, ze operator nie dostal zadnej reklamacji - a mam potwierdzenie.Grzecznie poprosili mnie o wyslanie jeszcze raz na maila tej reklamacji, co jest dla mnie kolejnym miesiacem bez stabilnego lacza i czekaniem na decyzje, ktora na pewno niczego nie zmieni, bo takie sa ich prawa, zeby ciagnac kase za internet .Wkoncu to jest mobilny internet, wiec czego my sie spodziewamy? :zdziwko:

Brakuje mi w naszych przpisach paragrafu, ktory mowilby o "Mozliwosci zerwania umowy z operatorem, o ile wina swiadczonych uslug lezy po stronie operatora"

jarek999
Ciesze sie ze sa osoby,ktorym ten internet chodzi b.dobrze, modlic sie tylko zeby Cie nie spotkalo to samo co mnie.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Konani pisze:Od dwoch miesiecy mam skoki pingow i nie moge stabilnie pracowac i grac w wolnym czasie na tym laczu, mimo iz wczensiej wszytsko bylo w pozadku, a sygnal byl nie najlepszy, a teraz jest znakomity.

Ciesze sie ze sa osoby,ktorym ten internet chodzi b.dobrze, modlic sie tylko zeby Cie nie spotkalo to samo co mnie.
Przed chwilą robiony test http://www.speedtest.net/result/2068976777.png , mam pytanie: czy przypadkiem nie korzystasz z dualnego modemu? Polkomtela miałem okazje wiosną testować w 2 lokalizacjach oddalonych od siebie o 60km na 2100MHz przy rożnych wartościach sygnału w HSPA i obu przypadkach wypadł bdb. ;)
jareq
Konani
Stały użytkownik forum

Nie bardzo rozumiem to okreslenie "dualny modem", a wiec napisze jaki mam modem i chyba taki sam jaki testowales.
Huaweii e173 HSUPA/HSDPA/UMTS 2100mhz z taryfa limit do 5gb max download dla portu 480kb/s upload max 1.2mb pingi 65-90 z wp.pl
Odkad zaczely sie problemy
W nocy podczas sciagania: http://zapodaj.net/1618b897f74f5.jpg.html
W dzien tylko ping: http://zapodaj.net/5aa03a7f38d0d.jpg.html

Testowalem tez internet na telefonie, podlaczonym do kompa przez 3g HSDPA/UMTS 3.6mbps (900/2100) i to samo! :brawa: dla Plusa
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Konani pisze:Nie bardzo rozumiem to okreslenie "dualny modem", a wiec napisze jaki mam modem i chyba taki sam jaki testowales.
Obsługujący WCDMA900 i 2100MHz, wydaje mi się że ww E173 takowym jest, łączysz się wówczas z siecią CP-Aero2, mając bdb zasięg (można to wykluczyć uruchamiając modem na Top_NetIfo gdzie mamy informacje z jaką stacją się łączysz).
jareq
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

jarek999 pisze:wydaje mi się że ww E173 takowym jest
Nie każdy e173 ma WCDMA 900. Trzeba znać pełne oznaczenie z pod klapki.
Nie pomagam na PW!
Konani
Stały użytkownik forum

Czyli proponujesz zebym polaczyl sie z karty plusa przez top_net_info na inny nadajnik darmowy Aero2?

Edit
Ehh, on nie ma 900mhz potwierdzeniem jest lista operatorow,nie mam aero2
Ale moj telefon obsluguje 3g w 900/2100, ale czy czasem jak sie bede laczyl z karty plusa na darmowy are2 nie bedzie to platne? :niepewny:
Ostatnio zmieniony 2012-07-17, 20:08 przez Konani, łącznie zmieniany 1 raz.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Konani pisze: top_net_info na inny nadajnik darmowy Aero2?
To jest sieć CP, darmowy jest tylko pewien % pojemności pasma dla usługi BDI.
jareq
Konani
Stały użytkownik forum

Hmm w aplikacji z telefonu nie ma sieci aero2, ale mniejsza z tym nie wyklucza to mojego problemu z polaczeniem w plusie a rachunki placic trzeba :klnie:
Ostatnio zmieniony 2012-07-17, 20:51 przez Konani, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Konani pisze:nie wyklucza to mojego problemu z polaczeniem w plusie
Ale sprowadza go tylko do sieci Plusa (nie Aero2).
Konani pisze:Od dwoch miesiecy mam skoki pingow i nie moge stabilnie pracowac i grac w wolnym czasie na tym laczu, mimo iz wczensiej wszytsko bylo w pozadku, a sygnal byl nie najlepszy, a teraz jest znakomity.
Sprawdź na mapa.btsearch.pl co masz w okolicy gdzie mieszkasz, może stacja bazowa do której łączyłeś się wcześniej była mniej obciążona a ta do której łączysz się obecnie jest przeciążona.
Nie pomagam na PW!
Konani
Stały użytkownik forum

Sprawdź na mapa.btsearch.pl co masz w okolicy gdzie mieszkasz, może stacja bazowa do której łączyłeś się wcześniej była mniej obciążona a ta do której łączysz się obecnie jest przeciążona.
Ciezko stwierdzic, bo przed problemem do niczego mi BTS nie byl potrzebny.
Co prawda mam 2 nadajniki blisko siebie.Jeden z dobry 1km odemnie w lewo, a drugi 400-500m w prawo.

Zrobilem tak:
Poniewaz Top_net_info nie obsluguje mojego telefonu, zeby zmienic czestotliwosci z 2100 na 900.Jakims cudem udalo sie zmienic BTS-a (zmniel sie CID)byc moze dlatego ze telefon chodzi na innej czestotliwosci i z tego co widze port ustawiony jest na 1mb i pingi po 200leca jak na EDGE ale za to nie ma skokow pingow, tylko ciezko to stwierdzic bo mam blokade transferu (4kb/s) i gdy wykupie pare MB obawiam sie ze lagi wroca.
Ostatnio zmieniony 2012-07-17, 21:31 przez Konani, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Konani pisze:bo mam blokade transferu (4kb/s)
To narzekasz że źle działa a masz blokadę?
Nie pomagam na PW!
Konani
Stały użytkownik forum

Ja nie narzekam na blokade, tylko na skoki pingow i dziwisz sie ze przekroczylem limit?
Zobacz linki ktore podalem na pierwszej stronie.W nocy kompletnie nie da sie nic robic, dlatego sciagalem w dzien.
Bralem przedwczoraj 500mb zeby chociaz przejrzec poczte itp i bylo to samo.
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da :P Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%
http://zapodaj.net/2507ceed50bfc.jpg.html
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Konani pisze:Co prawda mam 2 nadajniki blisko siebie.
Podejrzewam że jak masz zanik pingu modem przełącza się z jednej stacji na drugą, jedna z nich może być przeciążona i stąd problemu. Obserwuj przez jakiś czas prędkości i stację do której się łączysz, może warto by użyć małej anteny kierunkowej żeby łączyć się tylko z tą lepszą stacją bazową.
Konani pisze:tylko na skoki pingow
Skoki pingów są normalne, nikt nie zagwarantuje Ci niskiego i stałego pingu. Co innego to pingi utracone i to jest problem.

Jeżeli masz możliwość wystaw modem za okno na przedłużaczu USB dobrej jakości nie dłuższym niż 3m albo wspomóż się aktywnym HUBem USB z własnym zasilaczem 5V 2000mA.
Nie pomagam na PW!
Konani
Stały użytkownik forum

Podejrzewam że jak masz zanik pingu modem przełącza się z jednej stacji na drugą, jedna z nich może być przeciążona i stąd problemu. Obserwuj przez jakiś czas prędkości i stację do której się łączysz, może warto by użyć małej anteny kierunkowej żeby łączyć się tylko z tą lepszą stacją bazową.
Raczej nie zaobserwowałem zadnych zmian na top_net_info z BTS,caly czas przy 3g lub hsdpa laczy sie z jedna baza.Bardziej pasowalaby mi wersja z przelaczaniem sie 3g na hsdpa,bo na podlaczonym telefonie z 116kb(EDGE) laczem tego nie zaobserwowalem,ale tam jest inny BTS,zas gdy sie przelaczy na szybsze 3g 386kb znowu lagi.Poza tym mialem antene 9db miesiac temu, ktora troche polepszyla sygnal z -77/-70db na -67/-60db(87% CSQ), mialem tez nowy modem na probe e389 z LTE, tylko LTE nie lapalem i niestety to samo w HSPA+
Skoki pingów są normalne, nikt nie zagwarantuje Ci niskiego i stałego pingu. Co innego to pingi utracone i to jest problem.
No nie wiem czy to takie normalne.Wczesniej nie mialem takich problemow,nawet konsultant byl zdziwiony i jestem jedyna osoba z mojego rejonu, ktora takie cos zglasza -chociaz jestem sceptycznie do takiego komentarza nastawiony, bo u sasiada jest to samo.
Na wykresie mozna latwo zobaczyc, ze taki skok pingu u mnie to 0% aktywnosci sieci, czyli tak jakby rozlaczanie, tak jakby cos dawalo mi kopa na serwie.Przykladowo sciagam plik stala predkscia 480kB i podczas skoku, spada predkosc momentalnie do 0kB, to samo w grach, doslownie co pare sekund lag.Podczas bezczynnosci sieci wyskakuja skoki pingow do 3000ms, gdy zaczynam cos pobierac oprocz skokow dochodzi utrata pakietow.Wiec nie mow mi ze taki internet jest warty jakiejkolwiek oplaty i to normalne.Teoretycznie podczas 9-godzinnej nocnej taryfy bez limitu, powinienem z maxymalna predkoscia, pobierac do 13gb na noc - i kiedys tyle pobieralem (TF2 przez Steam 8gb i aktualizacja do bf3 5gb)
Teraz z takim pingiem to ja 3gb pobiore przez cala noc na wiecznym rozlaczaniu, albo jak sie obudze okaze sie ze rozlaczylo mi pobieranie lub jakies inne bledy.

Co jeszcze ciekawego zaobserwowalem, ze w dzien sa jako tako ustabilizowane skoki pingow(co jakis czas, mniej wiecej co 30sec) zas w nocy 2-3 razy czesciej. Wiec to na pewno nie z mojej winy, tylko operatora i dlatego tak sie buntuje, bo nic w tej sprawie sie nie poprawilo od 2 miesiecy, mimo skladania telefonicznie usterki oraz reklamacji faxem z salonu.
Domianik
Użytkownik forum

Post autor: Domianik »

Witam ja również mam problem z Cyfrowym Polsatem. Mialem okres probny, chodzil wysmienicie. Podpisalem umowe dostalem router lepszy modem i antenke. Przez tydzien wszystko ladnie chodzilo, wtem nagle w ciagu jednego dnia calowicie przestal chodzic. Sprobowalem na innym modemie tej samej marki. Zainstalowalem mocna antene i nadal nic. Potrzeba kolo 5 minut zeby sie zwykla strona google.pl zaladowala. Nawet jak mam zasieg 99 % to i tak nic nie chce poprawnie dzialac. RSSI wacha sie w okolicach 80/90 dBm.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

Może limit przekroczyłeś ?
Jak kupujesz internet to przez pierwszy okres nie masz pełnego limitu.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Może limit przekroczyłeś ?
Gdyby przekroczył limit całkowicie zablokowałoby mu dostęp do internetu albo zaczęło naliczać opłaty, nie ma tutaj wariantu zmniejszania prędkości.
Domianik
Użytkownik forum

Post autor: Domianik »

Limitu nie przekoczylem chyba ze ktos mi sie wkradl. Moglibyscie mi poradzic co mam robic ??
Patrzylem na stronie cp mam jeszcze 4gb limitu.
Problemy sa na kazdym urzadzeniu.
ODPOWIEDZ