Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Nie wiem dlaczego ale od kiedy mam neta z Orange i Ed77 to mam słabą jakość obrazków w przeglądarce, wygląda to tragicznie wy też macie taki problem ? a jeżeli jest jakieś rozwiązanie tego problemu to proszę mi je napisać, bo jakoś z szukaniem sobie nie radziłem może źle wpisywałem. Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam.
Jaco pisze:Chyba najpierw należy sobie włączyć ten VPN.
Być może, że trzeba. Kiedy ja zaczynałem z VPN korzystać, dzwoniłem do BOK żeby dowiedzieć się co i jak skonfigurować. Kiedy natomiast pomagałem znajomemu jakieś 2 tygodnie temu, obyło się bez kontaktu z BOK - wpisałem stosowny APN i od razu zaczęło działać poprawnie.
Orange kompresuje obrazki?
No jestem tym zaskoczony, nie zdawałem sobie sprawy że na punkcie dostępu do sieci (APN) są dokonywane takie operacje, jeszcze dla tekstu to ma sens, ale przekodowywać pliki graficzne, i to zważywszy na to że prawie wszystkie obrazki w sieci są już w skompresowanym formacie jpg.
No nie chce mi się w to jakoś wierzyć.
Jaco pisze:Może brakuje ci jakiegoś stera do karty graficznej?Czy na kompie bez neta wszystko jest ok.
Nie nie, na pewno nie brakuje mi sterów, bo jak otwieram na kompie obrazki albo zdjęcia znajomych to wszystko jest ok, tylko te obrazki w przeglądarce po prostu koszmar.
nie, to niestety nic nie dało, ale zmieniłem apn na internet, ściągałem najnowszą wersje programu EDGE DIALER i pomogło jest trochę lepiej ale jak wciskam ctrl+F5 obrazki są bardzo ładnie wyświetlane.
Pozdrawiam.
Ja zamiast interet wpisałem w APN w haśle i użytkowniku vpn i przy próbie poączenia się z Internetem wyświetla się komunikat: Połączenie zostało prerwane przez zdalny komputer." Wróciłem do wpisu internet i łączę się.