Witam,
Mam modem Huawei E182E z Cyfrowego Polsatu. Niedawno kupiłem do niego router Netgear MBRN3000. Niestety router nie może uzyskać połączenia z Internetem. Wypisuje:
Unable to Locate Network
Please make sure your modem has been activated and you are in an area that has coverage.
Przy konfiguracji mam do wyboru ustawienia czterech największych sieci (Orange, Polkomtel, Era i Play) oraz Other, gdzie sam wpisuję APN (multi.internet), nr dostępowy (*99#) oraz PDP Type (IP). Próbowałem różne kombinacje, co nie przyniosło żadnego efektu.
Problem jest z dostawcą. Ten router nie może obsłużyć Cyfrowego Polsatu. Ktoś miał kiedyś podobny problem lub wie jak sobie z nim poradzić? Kupowanie Tp-linka będzie w ostateczności.
Cyfrowy Polsat i Netgear MBRN3000
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
rozwiazanie
witam, rozwiazalem problem cyfrowego polsatu na tym routerze i smiga jak ta lala jak ktos chce info to pisac gg 986509:)
-
Re: Cyfrowy Polsat i Netgear MBRN3000
Mam ten sam problem tylko posiadam router DGN2200M a modem HUAWEI E182E MIMO i Cyfrowy Polsat. Co zrobić aby latało jak należy bo zwracać będę musiał w ostateczności i kupić coś innego.
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki.
-
Witam. wiem ze nikt nie odpowiedział na ten watek. Mnie w końcu po kilku dniach prób udało się zmusić modem Cyfrowego Polsatu e182e do współpracy z tym ruterem
. wystarczyło zaznaczyć ptaszek w opcjach konfiguracji połączenia modemu w polu ROAMING AUTOMATICALLY . Wtedy znajdzie siec i się z nią połączy inaczej będzie komunikat : No Network Coverage . Znalazłem ten sposób na jednym szwedzkim forum.

- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
No to faktycznie było "proste". Wszystkie karty SIM Cyfrowego Polsatu (kod sieci: 260-14) pracują non-stop w roamingu, w tej chwili tylko w sieciach Aero2 (260-17) oraz Mobyland (sieć LTE, wyróżnik 260-16). Wyłączenie zezwolenia na pracę w roamingu oznacza kłopoty...