T mobile czy iplus

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
energyypl
Użytkownik forum

T mobile czy iplus

Post autor: energyypl »

Witam, zdecydowałem się na internet mobilny z pośród tych 2 operatorów bo tylko oni mają jaki taki zasięg w miejscu w którym planuję urlop. Net do spr poczty, gg, itp. Miejscowość to Kosin koło Annopola przy Wiśle(dla dociekliwych). Który net byłby lepszą ofertą dla mnie? internetu potrzebuję na 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Re: T mobile czy iplus

Post autor: pogodabartek »

Jeśli to tu:
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/50.81825 ... 35938/z/12

to tylko iplus, ale mówimy o ofercie na kartę?

Z mapki widać, że T-Mobile w okolicy nie istnieje.
Plus jako jedyny nawet na EDGE działa przyzwoicie,a o Orange to zapomnij, jedynie jest jeszcze szansa na UMTS900 z Play,ale wróżka jest na wakacjach jak pisał marens i bez sprawdzenia tego na modemie z UMTS900 nic nie wymyślisz.
Jeśli chcesz ofertę na kartę i jedną kartę sim to tylko Play Fresh i drogo trochę jest, ale działa ona na zasięgu Play/Plus/Orange i masz wybór.
jak dobrze pamiętam:

25 MB *111*212*1# 30 dni 3 zł
100 MB *111*213*1# 30 dni 7 zł
200 MB *111*214*1# 30 dni 9 zł
500 MB *111*215*1# 30 dni 15 zł
1 GB *111*216*1# 30 dni 25 zł
energyypl
Użytkownik forum

tak to tu
oferta na karte i tak jak napisałem max 2 tygodnie....i teraz zbaraniałem czy play czy plus :D
co do jednej katy to nie koniecznie, obecnie jestem w t mobile :PP więc i tak i tak trza kupić starter
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Pomyśl co czytasz: 1GB powinien Ci wystarczyc na gg/poczta i tam jakieś duperele.

Play doradziłem,ale Fresh, bo na karcie głosowej masz w sumie dostęp do 3sieci.
Jak nie będzie dobrego zasięgu Plusa UMTS2100, gdzie wybierasz ręcznie sieć, a modem znajdzie zasięg Play na UMTS900 to już wiadomo, że należy włączyć zasięg Play, bo Plus ma tylko UMTS2100 w okolicy i nie wiadomo jaki wpływ na zasięg jego po drodze maja ilości drzew budynków itd.

Chcesz Plusa bierz Plusa,ale Ja podałem najlepsza wersję z możliwych a kartę innej nie ma.

Może trochę tez pisze jak bełkotem, byś zrozumiał,ale inaczej się już nie da.
Popatrz na mapę nadajników w okolicy Twojego urlopu, a zrozumiesz może o co chodzi.

UMTS2100 zasięg do 5km w terenie zabudowanym,a nawet mniej.
UMTS900 zasięg do 30km w terenie otwartym.
energyypl
Użytkownik forum

rozumiem :D ale gdy spr zasięg mobilnego neta w playu to tam go nie ma , więc raczej plus...
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

A jak nie będzie zasięgu Plusa to będziesz w czarnej d...e.
Karta Play Fresh ma zasięg 3operatorów i to jest jej zaleta,rób jak uważasz, obyś nie został w czarnej d... z karta Plusa bez zasięgu 3G

Decyzja należy do Ciebie zasięg 3 sieci, albo jednej.
energyypl
Użytkownik forum

czyli kupić modem i karta play fresh(tak jak do telefonu) i cieszyć się zasięgiem?
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Tak tylko modem najlepiej z UMTS900 najlepiej Huawei E3131,a kartę tak głosowa Play Fresh np. za 5zł i doładować ją za 25zł i kupić pakiet internet za 25zł 1GB na 30dni.

Pamiętaj musi być to ta karta, bo karta play online na kartę działa tylko we własnym zasięgu Play i niczyim innym, a modem jest jedyny i najtańszy i na lata, jeśli nie połamiesz go, pies Ci go nie pogryzie itp.

Możesz kupić tańszy Huawei E173u-2 ale nie ma on pełnego HSPA+ i ma minimalnie wyższe pingi i prędkość do 7,2Mbit/s, a jak już coś kupować to odrobinę dopłacić najlepiej i mieć na lata jedno a dobre a nie co chwile zmieniać.

E3131 ma prędkość do 21Mbit/s

[ Dodano: 2012-07-21, 23:10 ]
Czyli ta zabawa na urlopie wyniesie Cię ok 160zł

Modem ok 130zł-na allegro można taniej kupić,oraz doładowanie 25zł=starter Play Fresh 5zł

[ Dodano: 2012-07-21, 23:11 ]
Miało być + a nie =
LedonPL
Początkujący użytkownik forum

Post autor: LedonPL »

Bez 3G na samym EDGE będzie trochę ciężko,to prawda. Z Playem zresztą podobnie,z tym że przewaga jest taka,ze korzystają z kilku nadajników,więc jest szansa. Poza tym na 2 tyg. najbardziej opłacalna będzie oferta z Play Fresh.
ODPOWIEDZ