Witam, gdzie można kupić końcówkę do kabla antenowego, taką jak montują przy antenach Cybertecha? Ostatnio dostałem od brata antenę "tubę" i chciałbym ją potestować w różnych miejscach, ale niestety kabel jest ucięty.
Druga sprawa z tego co czytałem to tą środkową żyłę trzeba zalutować i zacisnąć zasiskarką w sześciokąt. Dlaczego? Gdy zrobie to obcęgami będzie źle?
Końcówka do kabla antenowego
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Końcówka do kabla antenowego
Allegro, dipol i podobne sklepy internetowe.Charper pisze: gdzie można kupić końcówkę do kabla antenowego
Dlatego że tak przewidział producent i tylko przy prawidłowym zaciśnięciu złącze osiąga parametry deklarowane przez producenta.Charper pisze:Dlaczego?
Tak, będzie źle.Charper pisze:Gdy zrobie to obcęgami będzie źle?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Re: Końcówka do kabla antenowego
Szczerze mówiąc przeniosłem router do pokoju obok i skróciłem nieco kabel od swojej anteny panelowej bo już nie potrzebowałem takiego długiego. Moc sygnału -101dBm, 19%, CSQ 6 czyli tak jak było (w sumie to ten Huawei E173-S2 zaczął w miarę sensowny poziom sygnału pokazywać (problem opisywałem przy okazji innego tematu) mimo, że antena nie była ruszana. Złącze zacisnąłem korzystając z elementów oryginalnych.