Internet Radiowy - Co z instalacją?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
JullietteKai
Początkujący użytkownik forum

Internet Radiowy - Co z instalacją?

Post autor: JullietteKai »

Dobry wieczór. Jestem Julka, i chciałabym wam przedstawić mój problem. Po części piszę w imieniu mamy. Przymierzam się na podłączenie w naszym domu internetu radiowego. Na wstępie mówię, że każda sieć GSM odpada - mam Blueconnecta i cały czas mam internet po limicie, a satelitarny drogo kosztuje. Normalny internet po kablu też niestety odpada, bo nie mamy ani Lini przełącznej do domu, ani specjalnych gniazd. Wszystko super, już miałyśmy iść zakładać a tu bęc - usłyszałyśmy, że trzeba wiercić w ścianie dziurkę. Niestety, ale mamy nowo wybudowany dom i strop jest za gruby, aby się przez niego przebić. Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji? Czekam na każdą pomocną odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam - JullietteKai
Mój Twitter: @JullietteKai
Awatar użytkownika
XanPL
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Internet Radiowy - Co z instalacją?

Post autor: XanPL »

Rozumiem że chcieli byście puścić kabelek sieciowy np. na parter , bez wiercenia też się da można np. takim sposobem

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/netgear-xavnb2001-200mbps-2-adaptery-gniazdko-wifi-i2456260920.html
CYBERTECH Antena Dualna LTE/4G 15dBi MIMO + Huawei E5186s-22a
1x Ubiquiti UniFi UAP 1x UniFi AP-AC v2
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

JullietteKai pisze:że trzeba wiercić w ścianie dziurkę.
Bez tego się raczej w żadnym przypadku nie obejdzie, gdzieś trzeba do domu wejść z kablem.
W obecnych czasach budując dom przewiduje się od razu instalację pod internet/telefon.
JullietteKai pisze:strop jest za gruby, aby się przez niego przebić
Wiertarka z SDSem i wiertło 60cm musi dać stropowi radę (grubej ocieplonej ścianie też da radę).
JullietteKai pisze:Czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji?
XanPL przedstawił jedną z opcji. Jednak nie obejdzie się bez wiercenia choćby w celu zamocowania anteny do odbioru internetu czy wejścia kablem do domu.
Nie pomagam na PW!
JullietteKai
Początkujący użytkownik forum

Post autor: JullietteKai »

Dziękuje bardzo za pomoc. Akurat gdy trwała budowa domu, mnie nie było razem z mamą i nie mogłam nic ustalić, a stacjonarny telefon wg mamy był niepotrzebny. Dziękuje za pomoc, myślę, że któraś z propozycji zostanie zrealizowana. Proszę o zamknięcie tematu ;)
Mój Twitter: @JullietteKai
ODPOWIEDZ