[ Dodano: 2012-07-23, 10:03 ]

Moderator: Moderatorzy
Tak, bo zapewne w ofercie Lycamobile się nie zmieściszHadi pisze:mógłbym mieć 2 numery, jeden do internetu a drugi do rozmów, pewnie będzie się to i tak bardziej opłacało
Rozumiem, że masz na myśli blauworld?key pisze:Sprawdz sobie blau.de
Dlatego tutaj piszę żeby się dowiedzieć jaka oferta danej firmy jest najbardziej odpowiednia. Skąd miałem wiedzieć o istnieniu Lycamobile. Najczęściej będę dzwonił na numery w Polsce, internet to sprawa drugorzędna, choć dobrze jakby była.greenfrog pisze:Tak, bo zapewne w ofercie Lycamobile się nie zmieścisz
Czyli tam u Was na kresach wschodnich tysiącletniej Rzeszy nie ma billboardów z reklamą Lycamobile, jak u nas w Wolnym Mieście Gdańsk.Hadi pisze:Skąd miałem wiedzieć o istnieniu Lycamobile.
To co proponujesz? Która karta prepaid będzie najbardziej opłacalna pod względem połączeń z Polską(stacjonarne i komórki)?key pisze:@Hadi: nie przejmuj sie, po wlasciwej stronie Odry tez nikt o tym wynalazku nie slyszal.
Tak. Ale pakiet da sie uruchomic co 30dni. Jak sie skonczy, nie ma mozliwosci aktywowac wczesniej nastepnego - na tej samej SIMMacieeek pisze:A ja ponawiam swoje pytanie jeśli kupię internet w TCHIBO to mogę doładowywać kiedy chcę tak ?
Po zalogowaniu się na Mein FONIC kasa jest na koncie, a i pakiet 5GB/15Euro jest "akiv" i jeszcze nie został przekroczony (program zliczający sumę transferu).Lieber FONIC. Bitte kontaktieren Sie zum Datenabgleich Ihre FONIC Kundenbetreuung (01805-880488 14Ct/Min Festnetz, Mobil max. 42 CT/Min). Ihr FONIC Team
Ty zawaliles wiec nie wiem czemu sie goraczkujesz...datenabgleich pisze:Jedyne co w DE jest ZNACZNIE gorsze jak w PL to internet..
Tak.zyrkof1 pisze:to byla odpowiedz na mojego posta?
Przeciez dokladnie to napisalem.zyrkof1 pisze:ze w Aldi zdarza sie, ze moga sciagnac i 15gb miesiecznie
To chyba sprzeczne samo w sobie, nie sądzisz? Nie płaci się za coś, na co nie ma umowy.Sm0q pisze:Witam.
A może zna ktoś sieć, która jest bez umowy, bez limitu transferu i ma co najmniej 7mb/s. Cena nie ma znaczenia.
Mam ten internet Aldi Talk Medion Mobile w mojej komórce od ponad roku i nigdy nie dostałam żadnego sms-a a limit danych czyli te 5GB przekroczyłam nie raz bo wtedy prędkość jest taka że nie mogę otworzyć prawie żadnej strony a zdarza się to właśnie krótko przed upływem miesiąca, zazwyczaj ostatni tydzień. Więc nie wiem jak to jest że jedni dostają jakieś sms-y a inni nie.zyrkof1 pisze:Witam
Moj kumpel siedzi w Monachium ponad 3 tyg i ma od poczatku internet z Aldi na laptopie. Kupil i zarejestrowal ta opcje za 14,99euro/5gb limitu na 30 dni, ale wykorzystal juz ponad 10gb i nadal predkosc jest znosna (kolo 150-200kb/s przy sciaganiu jakis plikow)
Pisze mi, ze tydzien temu dostal informacje "Das Highspeed-Datenvolumen Ihrer Option ist verbraucht. Ab neuer Optionslaufzeit wieder mit Highspeed surfen oder andere Option buchen." ale od tego czasu wykorzystal dodatkowo ponad 5gb z predkoscia przy sciaganiu plikow o ktorej wczesniej pisałem.
Moim zdaniem tak. Mam Aldi Talk od ponad roku za 14,99€/miesiąc i jestem zadowolona.Sm0q pisze:Dziwi mnie to, że tak piszecie o tym aldim, lidlu itp. Czy to są Waszym zdaniem najlepsze wyjścia dla kogoś kto chce mieć internet w de?
Tak, ja znam: Aldi Talk - kupiłam ją na allegro i żadnej umowy nie podpisywałam. Transfer jest 5GB ale po jego wykorzystaniu przed upływem miesiąca internet jest nadal tylko że wolny, czyli tak zwany lejek. Prędkość tego internetu to 7,2 Mbit/s czyli nawet więcej niż chceszSm0q pisze:A może zna ktoś sieć, która jest bez umowy, bez limitu transferu i ma co najmniej 7mb/s. Cena nie ma znaczenia. Może nie ma nic co spełnia te kryteria ale wole być pewnym by się nie denerwować na internet typu lidl.Z góry bardzo dziękuje za konkretną odpowiedz.
No, niezupełnie. Nie wiem jak w innych sieciach ale przy Aldi Talk pełny portfel nic nie pomoże - jak się kończy transfer 5GB przed upływem miesiąca to po prostu mam bardzo wolny internet, doładować tego czy przyspieszyć nie idzie, nie ma takiej możliwości obojętnie za jakie pieniądze. Czyli jak widzisz nie portfel tu decyduje a limit danych.ja.michal pisze:FritzFan, Limitu danych nie ma. Tylko limit portfela.
Czyli chcesz włożyć kartę SIM do telefonu, następnie wyciągnąć ją i wsadzić z powrotem do telefonu, ale po co? Zacznijmy od tego że żadnego kodu na internet nie dostaniesz więc też i nie możesz go wstukać. Możesz natomiast wstukać Guthaben czyli kredyt (podejrzewam że 10€ dostaniesz w starterze a 5€ musisz sobie dokupić ale mogło się zmienić). Robi się to tak: *104*kod doładowania # i nacisnąć zieloną słuchawkę, po chwili na wyświetlaczu pojawi się kwota na jaką zostało doładowane konto. Następnie według instrukcji poniższej uruchamiasz sobie internet 5GB na 30 dni.lolek12 pisze:2. Czy mogę włożyć karte sim do telefonu wstukać kod na internet na 30 dni 5GB poczekac na sms potwierdzajacego aktywacje wyciągnąć ją i wsadzić do telefonu ?
Nie jest to żaden kod sms tylko dzwonisz na numer 1155, następnie wybrać po kolei: 8, 1, 4, 1. Potwierdzenie o ustawionej taryfie przyjdzie sms-em. I ten internet nie jest darmowy bo kosztuje 14,99€/miesiąc.lolek12 pisze:3. Jaki jest dokladnie kod sms na darmowy internet na 30 dni / 5GB
Ja akurat nie wiem jak się to kupuje w Aldiku bo moją kartę kupiłam na allegro (nie lubię się stresować i wolę proste rozwiązania), była już zarejestrowana i wszystkie formalności były spełnione, więc w tym Ci nie pomogę. A w tej chwili ich niestety nie ma na allegro.lolek12 pisze:A i jeszcze takie pytanie banalne z ciekawoci mam poprosic przy kasie o starter i modem czy to lezy na polce po prostu wkladam do koszyka Pani kasuje i wychodze ; )
Bzdury wypisujesz, tylko niektóre serie laptopów są przygotowane do obsługi WWAN.Aleksis pisze:bo w tej chwili już wszystkie nowe laptopy to mają
To że w laptopie jest gniazdo SIM to wcale nie znaczy że będzie miał modem wewnętrzny który występuje jako opcja dodatkowa.Aleksis pisze:Bo jeśli Twój laptop obsługuje karty SIM to modem jest niepotrzebny
Baa. Nawet może nie być kabli antenowych jak u mnie. Czytnik kart SIM był, wejście WWAN również, ale już szkoda było dołożyć kilka centów na dwa kabelki. Musiałem kupić cały backcover. Zapłaciłem za niego dokładnie 390,42zł. Okazało się, że anteny były w poprzednim bo to wszystko wycięte tak samo. Jedynie dwóch kabelków z uf.l brakowało.wojteks pisze: To że w laptopie jest gniazdo SIM to wcale nie znaczy że będzie miał modem wewnętrzny który występuje jako opcja dodatkowa.
Wiesz co, ja nie wyobrażam sobie żeby w dzisiejszych czasach taka wielka firma jak Aldi sprzedawała karty SIM bez możliwości wyłamania ich do microSIM, chociaż mogę się mylić. Najlepiej zobacz jak będziesz w Aldiku czy ta karta ma możliwość wyłamania do microSIM i jeśli ma to nie kupuj modemu, włożysz ją sobie do komórki tak jak ja i komórka będzie robiła za modem i za komórkę jednocześnie. Moja karta Aldi Tak akurat nie ma możliwości wyłamania do microSIM ale była kupowana dawno, może teraz już robią, sprawdź po prostu.lolek12 pisze:Telefon akurat mam Nokie Lumie 610 ale ona obsłyguje tylko karty mikro sim wiec raczej ta z aldika mi nie wejdzie do fona i jestem zmuszony kupić modem : / Dzięki wielkie kolego za obszerną wypowiedź
Tu są tysiące laptopów które mają wbudowany modem 3g:wojteks pisze:Bzdury wypisujesz, tylko niektóre serie laptopów są przygotowane do obsługi WWAN.
A tego akurat nie wiedziałam. Ale Twoim zdaniem po co jest w laptopie gniazdo SIM jeśli nie oznacza modemu wewnętrznego? Bardzo chciałabym się tego dowiedzieć. Chyba wiadomo że nikt sobie laptopa do ucha nie przykłada.wojteks pisze:To że w laptopie jest gniazdo SIM to wcale nie znaczy że będzie miał modem wewnętrzny który występuje jako opcja dodatkowa.