Najtańszy "wolnostojący" pakiet internetowy - do n

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Najtańszy "wolnostojący" pakiet internetowy - do n

Post autor: ygreko »

Mam nawigację Navroad Duxo, która ma slot na kartę SIM. Korzystam w tym momencie z karty taktak, gdzie za ostatni grosz kupiłem pakiet internetowy 100 megusiów. Nawigacja prawie nic z tego pakietu nie zużywa, jakieś smętne bajty, ale jak się skończy konto albo minie miesiąc od aktywacji pakietu to może się okazać, że internetu nie ma.
Jakie macie doświadczenia - która oferta jest najtańsza w utrzymaniu a jednocześnie bezproblemowa? Play nie wchodzi w grę, bo akurat ta nawigacja nie najlepiej działa z Play, Aero2 nie wchodzi w grę, bo Duxo nie ma tego zakresu. Na tym forum pisaliście o abo 6,9PLN za 1 giga co miesiąc od T-Mobile, ale trzeba mieć abo w T-Mobile a ja nie mam. Co polecacie?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Najtańszy "wolnostojący" pakiet internetowy - do n

Post autor: wojteks »

ygreko pisze:Co polecacie?
Play fresh i normalna kasa za dane, skoro używasz tylko czasem to powinno być wystarczające. Rok ważności na wychodzące robi swoje.
Nie pomagam na PW!
ygreko

wojteks pisze:Play fresh i normalna kasa za dane, skoro używasz tylko czasem to powinno być wystarczające.
Zgoda - Play ma najlepszą ofertę, ALE sprawdziłem organoleptycznie - nie działa z tym egzemplarzem Duxo. Karta T-Mobile natomiast działa wyśmienicie. W sieci można znaleźć informację, że Duxo słabo bangla z Playem.
Inne opcje?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ygreko pisze:ALE sprawdziłem organoleptycznie - nie działa z tym egzemplarzem Duxo.
Dziwne, ale skoro tak jest to nic się nie wymyśli. Ustawienia powinny być takie same jak dla Plusa (apn: internet). Problemem jest zdaje się roaming.

Skoro tak to sprawdź Orange Free na Kartę z alledrogo.
Coś w tym stylu http://allegro.pl/internet-na-karte-ora ... 43007.html
Więcej ofert http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... a+internet
Nie pomagam na PW!
ygreko

wojteks pisze:Problemem jest zdaje się roaming.
Niekoniecznie właśnie. Nawet w tym urządzeniu wpisałem na sztywno albo numer sieci Play, albo 26001 albo 26003 a i tak nie działało. Duxo to tajwańszczyzna, niby ma nawet UMTS wbudowany, ale sądzę, że implementacja taka sobie... Coś jest nietypowego w sieci Play, że niektóre urządzenia nie chcą banglać. Mam taki stary tel Samsung SGH-i200, którego używałem kilkanaście miesięcy z kartą Plusa i w 3G działał doskonale, bezproblemowo. Ledwo włożyłem kartę Play, to na UMTS rozmowy się zrywały. Próbowałem różnych ustawień, kartę wymieniłem - nic z tego. Teraz kartę znów wymieniłem na micro sim i w moim 4S Play 3G działa doskonale (jak jest zasięg).

Dzięki za Orange Free - to jest właśnie to!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

ygreko pisze:Coś jest nietypowego w sieci Play
A może zablokowany roaming w urządzeniu?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

ygreko pisze:UMTS wbudowany
Wydaje mi się, że to jest właśnie słowo klucz które powoduje, że nie działa. Bo Play ma różne problemy z różnymi urządzeniami (np. z niesystemowymi Sony Ericssonami które nie reagują tak, jakby w Playu chcieli)
ygreko

Maciek764 pisze:Wydaje mi się, że to jest właśnie słowo klucz które powoduje, że nie działa. Bo Play ma różne problemy z różnymi urządzeniami (np. z niesystemowymi Sony Ericssonami które nie reagują tak, jakby w Playu chcieli)
To samo zauważyłem na swoim Samsungu SGH-i200, gdzie po prostu się poddałem i zostawiłem na sztywno na GSM. Tylko nie wiem co jest nie tak.
ODPOWIEDZ