ładowanie telefonu N6230
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
ładowanie telefonu N6230
Witam,
przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi. Zastanawiałem się co jest lepsze dla telefonu i baterii, ciągłe podlączenie do ladowarki czy ladowanie kiedy "pada" bateria. Posiadam N6230, która działa jako modem w iPlusie, dosyć intensywnie używana.
Pozdrawiam,
przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi. Zastanawiałem się co jest lepsze dla telefonu i baterii, ciągłe podlączenie do ladowarki czy ladowanie kiedy "pada" bateria. Posiadam N6230, która działa jako modem w iPlusie, dosyć intensywnie używana.
Pozdrawiam,
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: ładowanie telefonu N6230
Oczywiście tylko kiedy pada, jak ładujesz cały czas to bateria się przegrzewa i traci swoją moc, pojemność i w ogóle się szybko psuje i zużywa.leeway pisze:co jest lepsze dla telefonu i baterii, ciągłe podłączenie do ładowarki czy ładowanie kiedy "pada" bateria.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja telefon mam caly czas podlaczony do ladowarki, ale ostatnio kombinuje co by tu zrobić żeby zasilić go przez port usb komputera.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Proponuję jednak ładować przez ładowarkę, bo przez USB to różnie bywa...hubert pisze:co by tu zrobić żeby zasilić go przez port usb komputera.
- reilord
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Plyta glowna moze puscic za wysokie napiecie i po telefonie, a chyba nie ma w komorkach bezpiecznikow 

- regedit
- Specjalista bezprzewodowy-senior
bezpieczników może i nie ma ale jest gwarancjareilord pisze: a chyba nie ma w komorkach bezpiecznikow

ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Którą zawsze mogą Ci unieważnić jak dojdą że z Twojej winy telefon został uszkodzony (oczywiście mówimy że nic przy nim nie grzebaliśmy, tylko po prostu samo się stałoregedit pisze:bezpieczników może i nie ma ale jest gwarancja

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie wiem bo nie używałem ale tu jak najbardziej spełniła by swoją rolę ładowarka biurkowa.Sam kiedyś zamierzałem takową sobie sprawić ale później kupiłem modem.Taka ładowarka posiada prócz gniazda ładowarki złącze Pop-Port™.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
w każdym telefonie jest bezpiecznikreilord pisze:Plyta glowna moze puscic za wysokie napiecie i po telefonie, a chyba nie ma w komorkach bezpiecznikow

a wartość takiego elementu to około 50 groszy i na naprawach gwarancyjnych nikt się nie szczypie tylko wymienia i już