szczególy
http://www.telepolis.pl/news.php?id=8714
http://t-k.pl/p/news?i25=3986
Czyli orangutowa simdata ma być,

Zaczyna robić się ciekawie teraz era nie bedzie miała wyjścia i bedzie musiała dać blueconnnecta na karte.
Moderator: Moderatorzy
Troszkę to nie jasne??marens pisze:Orange On-line pokazuje nowy plan taryfowy
"Orange Free na kartę""
Moze coś w końcu coś się ruszy w tym temaciemarens pisze:""Doładowujesz i korzystasz, kiedy chcesz:
3 gr za 100 Kb (31 gr za 1 MB) przesłanych i odebranych danych
prędkość ściągania danych nawet do 3,6 Mb/s w zasięgu HSDPA"
Nie ma na to pytanie odpowiedzi i nie będzie. Każdemu może działać inaczej bo to jest zależne od zasięgu danego operatora w danym miejscu oraz jego możliwości technicznych. Jedyne co można porównywać, to cenydark24 pisze:Czesc a czy ktos kozystal z simdaty i orange free i moze powiedziec co lepiej dziala ??
Ja ci dam oto co zaobserwowałem:dark24 pisze:Czesc a czy ktos kozystal z simdaty i orange free i moze powiedziec co lepiej dziala ??
To mi wygląda na GPRS.Togashi pisze:iPlus(abonament 60 zł) + NetBox + ATK20 ~ ściąganie 5,5 kB/s czyli bez EDGE
simdatat z ERY + NetBox + atk20 ~ ściąganie 4.5kB/s
To już wygląda na EDGETogashi pisze:Orange Free na karte + NetBox + ATK20 (5km do nadajnika) ~ ściąganie 28 kB/s super stabilne nie zrywa połączenia.
I tak właśnie należy sprawdzać operatorów, a nie najpierw podpisywać cyrograf a potem szukać pomocy.Togashi pisze:Ja ci dam oto co zaobserwowałem:dark24 pisze:Czesc a czy ktos kozystal z simdaty i orange free i moze powiedziec co lepiej dziala ??
iPlus(abonament 60 zł) + NetBox + ATK20 ~ ściąganie 5,5 kB/s czyli bez EDGE
simdatat z ERY + NetBox + atk20 ~ ściąganie 4.5kB/s
i o to:
Orange Free na karte + NetBox + ATK20 (5km do nadajnika) ~ ściąganie 28 kB/s super stabilne nie zrywa połączenia.
Dodam że mieszkam miejscowości Płowęż z jednej strony wysoka górka a z drugiej jeziorko wraz z otaczającym je lasem antena na wysokości ok. 15 do Orange nie potrzebna
właśnie dlatego powinni pytać...Sundance_kid pisze:Bo dużo osób nie rozumie to co czyta??