T-Mobile i internet za 6,90zł

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: T-Mobile i internet za 6,90zł

Post autor: ja.michal »

ygreko, w sumie jest rozwiązanie o jakim piszesz, no nieco droższym bo heyah i 100MB z lejkiem 16kb/s za 9,08zł miesięcznie.
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: ygreko »

ja.michal pisze:ygreko, w sumie jest rozwiązanie o jakim piszesz, no nieco droższym bo heyah i 100MB z lejkiem 16kb/s za 9,08zł miesięcznie.
Tak sobie tylko gdybam oczywiście, ale jakby to było 10 mega za piątaka miesięcznie to dla nawigacji to jeszcze lepsza oferta :), chociaż i tak ten orange free na kartę daje mi 1 giga na rok za tego samego piątaka, ale jednorazowo :).
Byłem w zeszłym roku na konferencji TM Forum w Dublinie i GSMA pokazywała szacunki, że w 2015 roku na jednego mieszkańca kraju Europy Zachodniej będzie przypadało 7 kart SIM... A to w nawigacji, a to w rozruszniku serca (i wysyłanie raportów z pracy serca do kardiologa), a to w samochodzie, a to w laptopie, a to w tablecie, oczywiście w komórce - już wymieniłem 6. Część z tych kart to będzie właśnie transmisja w wielu miejscach kraju, ale bardzo niewielkie ilości jednorazowo - operatorzy na pewno widzą ten trend i ciekawe co przyszykują.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Serio tak mało danych do nawigacji ci potrzeba? Jak tam myślę to synchronizacja, czasem sprawdzenie czegoś online, pobranie bazy hotelów w okolicy etc. To wszystko potrafi więcej zjeść jak się jeździ więcej.
ygreko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: ygreko »

OKI, masz rację. Tak czy owak w interesie opa byłoby sprawdzenie czy oferta ma sens :). Ja akurat jeżdżę z AM, gdzie najczęściej pobiera dane traffic, czyli jakieś śladowe ilości, ale zapomniałem o synchro z Miplo, bo akurat tego mało używam, a w obecnej karcie, którą tam wetknąłem, czyli taktak nie można sprawdzić faktycznego zużycia...
A jeśli ktoś chce dużo jeździć na NaviExpercie, to też nie wiem jak pobieranie całych map okolicy ma się do pobierania baz z Miplo - w sensie co zeżre więcej.
ODPOWIEDZ