Huawei E3131 w PLAY problem z wyszukiwaniem urządzenia

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Arce
Początkujący użytkownik forum

Huawei E3131 w PLAY problem z wyszukiwaniem urządzenia

Post autor: Arce »

Witam.

Mam Huawei E3131 z PLAY ONLINE. Zainstalowałem bez kłopotów. Otwieram ten panel play online (otwiera się też sam, gdy wkładam modem do usb). I pojawia sie komunikat: "wyszukiwanie urządzenia". Komunikat znika, potem pojawia się znowu. I znika i pojawia i tak potrafi 5-10-15min. Różnie. Ostatecznie "znajduje" urządzenie (jak można nie znaleźć urządzenia, które inicjuje włączenie programu, to jest chore...). Jak już znajdzie i pojawi się na dole napis ze jest, to połączenie z netem poprzez połącz bez kłopotu. Problem tkwi w tym, że ja nie mam czasu czekać aż on łaskawie się sam "znajdzie". Chce plug&play mieć a nie plug&wait :) Jakieś pomysły jak to naprawić?
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Re: Huawei E3131 w PLAY problem z wyszukiwaniem urządzenia

Post autor: Yanusz »

Próbowałeś odinstalować sterownik programu i zainstalować ponownie? Czy problem pojawia się też na innym komputerze?
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Arce
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei E3131 w PLAY problem z wyszukiwaniem urządzenia

Post autor: Arce »

W PLAY otrzymałem informacje, że problem może tkwić w karcie SIM i żebym sobie nową kupił i sprawdził czy działa, jak nie, modem na gwarancji mam oddać :( To może być wina karty SIM? :szok:
ODPOWIEDZ