[NEWS] Weekend z orange: 2GB internetu za darmo dla wszystki
Moderator: Moderatorzy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
[NEWS] Weekend z orange: 2GB internetu za darmo dla wszystki
W ramach promocji weekend z orange, każdy abonent (karty prepaid także) aktywować darmowy pakiet 2GB danych, do wykorzystania na terenie kraju, przez 72h dla użytkowników prepaid i mix, bądź do końca okresu rozliczeniowego (choć tu jest pewna nieścisłość w regulaminowym przykładzie, który to mówi o 3 dniach, choć to pewnie błąd w dacie)
Oczywiście dla osób nie korzystających z innych pakietów, zalecam monitorowanie ilości przesłanych danych.
Regulamin: http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 391989.pdf
Oczywiście dla osób nie korzystających z innych pakietów, zalecam monitorowanie ilości przesłanych danych.
Regulamin: http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 391989.pdf
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [NEWS] Weekend z orange: 2GB internetu za darmo dla wszystki
Sprawdzaja pojemnosc sieci 

Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Od dawna już sprawdzają sprzedając najtańsze pakiety na kartę. Świetna kalkulacja-w miastach od bdb infrastrukturze sieć w wakacje również urlopuje a poza miastami w miejscowościach turystycznych i tak od lat w tym okresie nie można skorzystać z transmisji danych także niech sobie poćwiczą może komuś się uda-brawo marketing. 

jareq
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
2GB za darmo na weekend? Można poszaleć
O ile nadajniki dadzą radę utrzymać jako taką przepustowość.

Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- Guru bezprzewodowy
Łapcie regulamin: http://telepolis.pl/grafika/newsy/2012- ... d-2-gb.pdf
Kod: Zaznacz cały
Pakiet będzie ważny od chwili włączenia przez:
a. 3 dni (liczony jako 3x24h) dla abonentów ofert na karte oraz Mix np.: klient właczył pakiet w sobotę o 12:00, wieć pakiet ważny jest do wtorku do godz. 11:59
b. do końca okresu rozliczeniowego (liczony indywidualnie dla danego numeru abonenckiego) dla ofert abonentowych, Business Everwhere, Orange Free np.: klient włączył pakiet w sobotę 28.07 a okres rozliczeniowy wypada 31.07, wówczas pakiet ważny jest do 30.07 do 23:59
Po tym okresie pakiet zostanie wyłączony automatycznie, a Abonent otrzyma potwierdzenie wiadomością SMS.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pisałem o tym w pierwszym poście, może to zwykła pomyłka w dacie, na bloku numerycznym 1 koło 0 stoi. Druga możliwość, to taka, że pakiet jest ważny 3 dni, wtedy będzie dużo reklamacji...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Wczoraj wysłałem SMS kilka minut po 20-tej. Do tej pory nie otrzymałem wiadomości o uruchomieniu bonusu (tylko SMS, że włączą w ciągu 24 godzin).
@Aktualizacja: okazało się, że pakiet jest aktywny. Żeby to sprawdzić wystarczy wysłać SMS o treści ILE na numer 80200.
@Aktualizacja: okazało się, że pakiet jest aktywny. Żeby to sprawdzić wystarczy wysłać SMS o treści ILE na numer 80200.
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Dziś od 17stej próbuję uruchomić ten pakiet. Niestety bez skutku. Po każdym wysłaniu smsa o treści W na 80200 dostaję 2 zwrotne smsy , że "usługa jest dla ciebie niedostępna.spróbuj w późniejszym terminie" Pakiet na pewno się nie aktywował. Ktoś ma podobnie?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
No i się usługa zepsuła. Wczoraj jeszcze w terminie, kiedy była możliwość uruchomienia wysłałem kilkanaście esemesów z dwóch numerów, ale dostawałem informację, że usługa czasowo niedostępna i żeby spróbować później.
Orange dotrzymał słowa i można było uruchomić pakiet w terminie, buahahaha. Widmo tepsy nad tą firmą wciąż wisi...
Orange dotrzymał słowa i można było uruchomić pakiet w terminie, buahahaha. Widmo tepsy nad tą firmą wciąż wisi...
-
No nie wiem, ale ja dalej jadę na bezpłatnym necie mimo, że uruchomiłem w piątek, ale limitu nie wyczerpałemygreko pisze:się usługa zepsuła

-
W piątek to ja też uruchomiłem. Chodzi mi o to, że w niedzielę na kolejnych kartach nie można już było uruchomić...
-
Ja bym pisał reklamację, bo widać, że nie panują nad uruchomieniami promocji. SMSów uruchamiających promocję też nikt nie zobaczył, wbrew regulaminiowiygreko pisze:w niedzielę na kolejnych kartach nie można już było uruchomić

- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Ja uruchomiłem w sobotę przed południem i jeszcze się dało, choć z łaski swojej mogliby smsa wysłać z potwierdzeniem włączenia pakietu, gdyż dopiero w niedzielę się zorientowałem, że jest on faktycznie włączony.
Wprawdzie i tak jadę na prędkości EDGE (bo 3G Orange poza miastami nie istnieje), ale dobre i to, do telefonu się pakiet przydał.
Wprawdzie i tak jadę na prędkości EDGE (bo 3G Orange poza miastami nie istnieje), ale dobre i to, do telefonu się pakiet przydał.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
Ja nie będę pisał reklamacji, bo po prostu nie oczekuję zbyt wiele od tej sieci
. Znam tam parę osób, które pracują w firmie a mimo to i tak piszą reklamacje na:
- nie działający telefon stacjonarny
- niepoprawnie naliczone opłaty
- niemożność podłączenia nowego numeru z "braku możliwości technicznych", gdy obok ludzie mają
...
Pomijam już fakt, że niektórzy z nich mają prywatne telefony w innych sieciach. Najgorsze w tych reklamacjach jest to, że trochę trudno im ochrzaniać ludzi na infolinii, chociaż są na skraju możliwości nerwowych, tak samo, jak każdy _normalny_ człowiek traktowany przez orange tak, jak zwykle.
Ja od czasu, gdy "zaginęło" wypowiedzenie umowy o usługę SDI (tak, to było tak dawno!) i naliczono mi abonament za kolejne 3 miesiące, po czym po skardze do któregoś urzędu i dostarczeniu kopii skargi do pani w lokalnym BOK) to były czasy przedbłękitnoliniowe, okazało się, że od ręki anulowano mi niepoprawnie naliczone opłaty, ja nie mam z tą firmą nic wspólnego, oprócz kupionych na Allegro i na wszelki wypadek nie rejestrowanych kart Orange Free na Kartę, których używam w nawigacji, bo mają długi termin przydatności do spożycia.

- nie działający telefon stacjonarny
- niepoprawnie naliczone opłaty
- niemożność podłączenia nowego numeru z "braku możliwości technicznych", gdy obok ludzie mają
...
Pomijam już fakt, że niektórzy z nich mają prywatne telefony w innych sieciach. Najgorsze w tych reklamacjach jest to, że trochę trudno im ochrzaniać ludzi na infolinii, chociaż są na skraju możliwości nerwowych, tak samo, jak każdy _normalny_ człowiek traktowany przez orange tak, jak zwykle.
Ja od czasu, gdy "zaginęło" wypowiedzenie umowy o usługę SDI (tak, to było tak dawno!) i naliczono mi abonament za kolejne 3 miesiące, po czym po skardze do któregoś urzędu i dostarczeniu kopii skargi do pani w lokalnym BOK) to były czasy przedbłękitnoliniowe, okazało się, że od ręki anulowano mi niepoprawnie naliczone opłaty, ja nie mam z tą firmą nic wspólnego, oprócz kupionych na Allegro i na wszelki wypadek nie rejestrowanych kart Orange Free na Kartę, których używam w nawigacji, bo mają długi termin przydatności do spożycia.
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Witajcie
Potwierdzamy występowanie jednostkowych utrudnień z usługą Orange Weekends. Jeżeli wasze numery były uprawnione do skorzystania z promocji (wysłany SMS w trakcie trwania promocji, brak ograniczenia prędkości na numerze) i usługa nie została włączona to promocja powinna zostać aktywowana automatycznie do końca tygodnia.
W przypadku problemów z usługą Orange Weekends zapraszamy do kontaktu przez formularz Pomoc Orange: http://on.fb.me/GBc6Hm
Przepraszamy za niedogodności
Pozdrawiam
Marek
Orange Ekspert
Potwierdzamy występowanie jednostkowych utrudnień z usługą Orange Weekends. Jeżeli wasze numery były uprawnione do skorzystania z promocji (wysłany SMS w trakcie trwania promocji, brak ograniczenia prędkości na numerze) i usługa nie została włączona to promocja powinna zostać aktywowana automatycznie do końca tygodnia.
W przypadku problemów z usługą Orange Weekends zapraszamy do kontaktu przez formularz Pomoc Orange: http://on.fb.me/GBc6Hm
Przepraszamy za niedogodności
Pozdrawiam
Marek
Orange Ekspert
-
Miło, że przedstawiciel dostawcy się tutaj wypowiada na ten temat. Duży plus.
PS. Jest 23:36 a nadal nie dostałem esa że uruchomiono usługę na dwóch numerach, a SMS o treści "ILE" na 80200 został zignorowany. Znaczy poziom technicznego działania Orange jak zwykle
.
PS. Jest 23:36 a nadal nie dostałem esa że uruchomiono usługę na dwóch numerach, a SMS o treści "ILE" na 80200 został zignorowany. Znaczy poziom technicznego działania Orange jak zwykle

Ostatnio zmieniony 2012-08-02, 22:29 przez ygreko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja mam pytanie do Marka z Orange: kiedy w taryfie Orange free na kartę pojawią się jakieś sensowne nocne pakiety typu 50GB/10 zł w godz. 0:00 - 9:00? Konkurencja Was wyprzedza na tym polu, więc chyba najwyższy czas dogonić rywali. Pomyślcie o tym.
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
@zimplusowany
Dziękujemy za cenne sugestie. Aktualnie nie możemy zdradzić naszych planów marketingowych. Zachęcamy do śledzenia nowości na orange.pl lub http://www.facebook.com/orangepolska
Pozdrawiam
Marek
Orange Ekspert
Dziękujemy za cenne sugestie. Aktualnie nie możemy zdradzić naszych planów marketingowych. Zachęcamy do śledzenia nowości na orange.pl lub http://www.facebook.com/orangepolska
Pozdrawiam
Marek
Orange Ekspert
-
Krótki update: mam 3 numery w Orange i tylko na jednym uruchomiła się usługa (od razu). Na drugim nadal nie działa, a trzeciego nawet nie chce mi się wyciągać karty SIM z szuflady, aby sprawdzić, choć jak sprawdzałem wcześniej to nie działało.
Znalazłem sobie pewniejsze podłączenie do internetu - korzystam z pakietu w T-Mobile. Z tego powodu nie będę zgłaszał problemu przez aplikację supportową na fb...
Ciach.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-08-05, 23:15 ]
Z takimi komentarzami i linkami to długo tu nie zabawisz.
[ Dodano: 2012-08-05, 23:27 ]
Odnoszę się do tego, co szanowny pan moderator powyżej napisał.
Otóż wydaje mi się, że trochę nadużywasz swojej mocy moderatorskiej i czujesz się jak Bóg tutaj, ale całkowicie się nie zgadzam z opinią, że link który zawarłem w wiadomości był dla kogokolwiek obraźliwy. Jestem przekonany, że wszyscy tą wiadomość na poczcie głosowej już wiele razy słyszeli i można ją potraktować jako wstawkę humorystyczną, która odnosi sie do obecnej w tym wątki sytuacji, bo p. Czaban ma rację, że nie traktuje p. Lebiedzia jako osoby całkowicie odpowiedzialnej za złe wykonanie usługi, skoro mówi "albo co oni z pana robią". Tak samo ja nie traktuję p. Marka odpowiedzialnego za bardzo niski i powtarzalny poziom usług Orange (zresztą p. Czabanowi chodzi o tą samą firmę).
Publicznie wnoszę o anulowanie tego ostrzeżenia, które w mojej opinii zostało mi dane niesłusznie.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-08-06, 06:57 ]
jesteśmy na forum publicznym, gdzie język prezentowany w tym nagraniu jest całkowicie nieakceptowalny. Naprawdę jest to takie zaskakujące?
[ Dodano: 2012-08-06, 09:31 ]
Dobra, przyjmuję i nie dysktuję dalej.
Szanownym moderatorom jednak radzę stosować się do własnoręcznie stworzonego regulaminu - "naprawdę" piszę się razem, kolego Jo_gurt.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-08-13, 06:38 ]
Tu masz rację, już poprawione.
Znalazłem sobie pewniejsze podłączenie do internetu - korzystam z pakietu w T-Mobile. Z tego powodu nie będę zgłaszał problemu przez aplikację supportową na fb...
Ciach.
[ Dodano: 2012-08-05, 23:27 ]
Odnoszę się do tego, co szanowny pan moderator powyżej napisał.
Otóż wydaje mi się, że trochę nadużywasz swojej mocy moderatorskiej i czujesz się jak Bóg tutaj, ale całkowicie się nie zgadzam z opinią, że link który zawarłem w wiadomości był dla kogokolwiek obraźliwy. Jestem przekonany, że wszyscy tą wiadomość na poczcie głosowej już wiele razy słyszeli i można ją potraktować jako wstawkę humorystyczną, która odnosi sie do obecnej w tym wątki sytuacji, bo p. Czaban ma rację, że nie traktuje p. Lebiedzia jako osoby całkowicie odpowiedzialnej za złe wykonanie usługi, skoro mówi "albo co oni z pana robią". Tak samo ja nie traktuję p. Marka odpowiedzialnego za bardzo niski i powtarzalny poziom usług Orange (zresztą p. Czabanowi chodzi o tą samą firmę).
Publicznie wnoszę o anulowanie tego ostrzeżenia, które w mojej opinii zostało mi dane niesłusznie.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-08-06, 06:57 ]
jesteśmy na forum publicznym, gdzie język prezentowany w tym nagraniu jest całkowicie nieakceptowalny. Naprawdę jest to takie zaskakujące?
[ Dodano: 2012-08-06, 09:31 ]
Dobra, przyjmuję i nie dysktuję dalej.
Szanownym moderatorom jednak radzę stosować się do własnoręcznie stworzonego regulaminu - "naprawdę" piszę się razem, kolego Jo_gurt.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-08-13, 06:38 ]
Tu masz rację, już poprawione.
Ostatnio zmieniony 2012-08-13, 05:38 przez ygreko, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stały użytkownik forum
Skorzystałem z tej promocji. Ponieważ mam abonament, promocyjny pakiet był aktywny do końca okresu rozliczeniowego, tj. do 03.08. Dzisiaj na stronie orange widzę w swoim profilu aktywny pakiet data 2GB, ważny do końca bieżącego okresu rozliczeniowego. Promocja się przedłużyła czy zostałem 'uszczęśliwiony' płatną usługą bez mojej wiedzy?
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
zygzak73 usługa ta nie występuję w opcji płatnej. Jeżeli na Orange On-line widzisz aktywny pakiet to zostałeś uszczęśliwiony bezpłatnym wydłużeniem pakietu.
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek
-
- Stały użytkownik forum
Owszem, występujeOrange Ekspert pisze:zygzak73 usługa ta nie występuję w opcji płatnej.

Pakiet 2GB
Mój niepokój wzbudza fakt, że pozycja w Orange online nazywa po prostu 'Pakiet Data', bez żadnego opisu typu 'promocja weekendowa' itp.
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
zygzak73 Nie mogę wyświetlić podanego przez Ciebie linku
Jeżeli chodzi o możliwość włączenia usługi 2GB to potwierdzam, że taki pakiet występuje http://oran.ge/wUquff
Miałem na myśli, że pakiet bonusowy z technicznych przyczyn nie występuje w opcji płatnej.
Pozdrawiam
Marek

Jeżeli chodzi o możliwość włączenia usługi 2GB to potwierdzam, że taki pakiet występuje http://oran.ge/wUquff
Miałem na myśli, że pakiet bonusowy z technicznych przyczyn nie występuje w opcji płatnej.

Pozdrawiam
Marek
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Witam,mam pytanie do Orange Eksperta,może będzie nie na temat ale nikt nie jest w stanie w salonie mi pomóc.
Kiedy będzie przeprowadzona wymiana infrastruktury Orange i T-Mobile w powiecie Żarskim województwo Lubuskie. Możesz napisać może coś więcej? Jak to będzie wyglądało ile czasu wymiana np na jednym nadajniku itd. Z góry dzięki za odpowiedz.
Pozdro.
Kiedy będzie przeprowadzona wymiana infrastruktury Orange i T-Mobile w powiecie Żarskim województwo Lubuskie. Możesz napisać może coś więcej? Jak to będzie wyglądało ile czasu wymiana np na jednym nadajniku itd. Z góry dzięki za odpowiedz.
Pozdro.
-
- Początkujący użytkownik forum
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
adziu82 W Twojej lokalizacji planujemy zakończyć pracę do końca listopada. Taka modernizacja pochłania wiele czasu i nie mam szczegółowych informacji ile dokładnie może to potrwać.
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Wielkie dzięki Marek, ale wiadomo jak to jest, ja myślę że to potrwa trochę dłużej. Ale będzie super jak zakończy się to tak jak piszesz.
Pozdrawiam również
Pozdrawiam również
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Orange Ekspert, wiadomo coś na temat terminu uruchomienia (bądź przyczyn nieuruchamiana - protest ludności ? ) stacji bazowej na wieży Polkomtela w miejscowości Skrzyszów (powiat wodzisławski, woj. śląskie) ?
Stacja jest gotowa, wybudowana została w 2010 roku...i do dziś nie działa, a w Skrzyszowie z usług Orange można korzystać efektywnie jedynie poprzez roaming z sieciami czeskimi.
Stacja jest gotowa, wybudowana została w 2010 roku...i do dziś nie działa, a w Skrzyszowie z usług Orange można korzystać efektywnie jedynie poprzez roaming z sieciami czeskimi.
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Patryk, Aktualnie mam informacje, że w Twojej miejscowości nadajnik jest w budowie. Stacja powstaje przy ulicy Mszańskiej. Na chwilę obecną planowany termin zakończenia prac to Grudzień 2012. Jeżeli chodzi o technologie to mamy w planach uruchomienie zasięgu 3G.
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek
-
Dziś próbowałem uruchomić usługę Orange Weekends 2GB i otrzymałem komunikat "Promocja zakńczona".