Witam.
Kupiłem w zeszłym roku MC545. Z blueconnectem z T-mobile nie ma problemu. W tym roku Kolega powiedział mi o Aero2, zamówiłem, odebrałem SIMa i zaczęły się kłopoty. W żaden sposób nie udawało mi się przy pomocy oryginalnego oprogramowania uzyskać połączenia z Aero2, pomimo tego, że diodka w modemie z czerwonej przechodziła do koloru zielonego a następnie migającego niebieskiego. Tak jest do dzisiaj, także po wgraniu (tak twierdzi serwis) nowego softu. Szukając rozwiązań trafiłem tu, na forum bez-kabli. Sprawę Aero2 w międzyczasie rozwiązałem poprzez zakup Huawei'a E173u2 + współpraca z MobiLinkiem. Hula super. Ale firmy handlujące MC545 oferują ten modem jako współpracujący z Aero2.
Sięgając do rozwiązań na stronach tego forum, próbowałem współpracy z top-netinfo, ale niestety w tych tematach nie czuję się pozytywnie. Idąc dalej tymi tropami i opisem kolejnych ustawień w tni nie potrafię znaleźć w menedżerze urządzeń w Winie włożonego do portu USB modemu MC545. Czy wymaga on dodatkowych sterowników (?), gdzie ew. ich szukać (?). Cała instalacja dla modemu mieści się w jego wewnętrznych zasobach(instalka blueconnect). Jak zaznaczałem z włożonym SIMem od Aero2 diodka miga na niebiesko, czyli tak jakby odbierała sygnał ale nie jest to widziane dalej. Bardzo proszę o pomoc.
Aktualnie pracuję na IBM T43 z systemem Win7 32bity. Gdzie robię bląd ???
Novatel MC545 i Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Novatel MC545 i Aero2
Dziękuję i pozdrawiam
Marek
Marek
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Novatel MC545 i Aero2
Sterowniki do pobraniamaxmerc pisze:Czy wymaga on dodatkowych sterowników (?), gdzie ew. ich szukać
Nie umiesz używać google - przykład 1 i 2 albo lenistwomaxmerc pisze:Gdzie robię bląd ???

-
- Początkujący użytkownik forum
Aero2 i MC545 - ciąglr ten sam
Witam.
Dzięki za podrzutkę adresów. Niestety, z Google umiem korzystać, choć nie zawsze udaje mi się uzyskać te same wyniki co Innym. Jednej, z numerowanych, w odpo od Kolegi, do dziś nie udaje mi się odszukać, inaczej niż klikając w numerek na poście. Pościągałem różne pliki, próbując je instalować w różnych wariantach, nie udało mi się osiągnąć pozytywnego efektu nawet dla dotychczas pracującego poprawnie blueconnecta. Dzisiaj, będąc w trakcie delegacji, pomiędzy pomiarami rozładowywanych akumulatorów co 1 godzinkę, robiłem następne próby. Okazało się, że po zainstalowaniu sterowników z NovatelDriverInstaller_v2.03.11.001.msi i zainstalowaniu Mobilinka, z pamięci wewnętrznej modemu MC545, bez problemu mój kompik wykrywa modem a MobiLink łączy się z T-mobile.
I teraz zaczyna się ponownie problem, co dalej z Aero2?
Wyjąłem sima z blueconnectem, włożyłem z Aero2, otworzyłem w MObiLinku zakładkę Profile, wyedytowałem profil o nazwie Aero2,wpisałem APN:darmowy,ciąg wybierania z automatu *99#, kliknąłem OK i nic. Na MobiLinku pojawiło się Wyszykiwanie, modemowy led z czerwonego zmienił się na zielony, potem na niebieski i zaczęło się naprzemienne miganie leda zielony,niebieski,zielony.....
Aha, z linku gdzie są sterowniki do pobrania dla Win7 pozycja Driver installer only jest nieosiągalna. Próbowałem całą nazwę szukać dodatkowo w Yahoo- też bez efektu.
Czy jeszcze jakieś porady mógłbym dostać pod kątem Aero2 ???
Pozdrawiam
Marek
Dzięki za podrzutkę adresów. Niestety, z Google umiem korzystać, choć nie zawsze udaje mi się uzyskać te same wyniki co Innym. Jednej, z numerowanych, w odpo od Kolegi, do dziś nie udaje mi się odszukać, inaczej niż klikając w numerek na poście. Pościągałem różne pliki, próbując je instalować w różnych wariantach, nie udało mi się osiągnąć pozytywnego efektu nawet dla dotychczas pracującego poprawnie blueconnecta. Dzisiaj, będąc w trakcie delegacji, pomiędzy pomiarami rozładowywanych akumulatorów co 1 godzinkę, robiłem następne próby. Okazało się, że po zainstalowaniu sterowników z NovatelDriverInstaller_v2.03.11.001.msi i zainstalowaniu Mobilinka, z pamięci wewnętrznej modemu MC545, bez problemu mój kompik wykrywa modem a MobiLink łączy się z T-mobile.
I teraz zaczyna się ponownie problem, co dalej z Aero2?
Wyjąłem sima z blueconnectem, włożyłem z Aero2, otworzyłem w MObiLinku zakładkę Profile, wyedytowałem profil o nazwie Aero2,wpisałem APN:darmowy,ciąg wybierania z automatu *99#, kliknąłem OK i nic. Na MobiLinku pojawiło się Wyszykiwanie, modemowy led z czerwonego zmienił się na zielony, potem na niebieski i zaczęło się naprzemienne miganie leda zielony,niebieski,zielony.....
Aha, z linku gdzie są sterowniki do pobrania dla Win7 pozycja Driver installer only jest nieosiągalna. Próbowałem całą nazwę szukać dodatkowo w Yahoo- też bez efektu.
Czy jeszcze jakieś porady mógłbym dostać pod kątem Aero2 ???
Pozdrawiam
Marek
Dziękuję i pozdrawiam
Marek
Marek