Jeżdżę zawodowo po Niemczech. Wyposażyłem się w internet z AldiTalk (działa to w siecie E-Plus). Niestety często zdarza mi się, że nie stoję na autohofie, a koczuję w ciężarówce pod sklepem na jakimś wygwizdowie. W takich miejscach mam słaby zasięg internetu (3-4 kreski, EDGE), co raczej jest normalne w małych miastach. Pomyślałem, że skoro sam modem nie wyrabia, to może warto wyposażyć się w zewnętrzną antenę.
Zakładam temat, ponieważ chciałbym się dowiedzieć - czy takie kiszki za 60zł z Allegro ( http://allegro.pl/antena-do-modemow-gsm ... 65743.html ) dają radę, czy może to raczej zwykły pic na wodę, kawałek plastiku, kabel i nic więcej?
Jaką antenę możecie mi w takim razie polecić?
Mój obecny modem nie ma wejścia na antenę, ale planuję go wymienić na ZTE MF195, więc ten problem się rozwiąże samoistnie. Tutaj z kolei nasuwa się pytanie, czy ten ZTE może polepszyć zasięg? W końcu to nowsze urządzenie o lepszej specyfikacji, aczkolwiek cudów raczej nie oczekuję.
Pozdrawiam serdecznie.
Jaka antena - sieć E-Plus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Jaka antena - sieć E-Plus
Modem kup Huawei e3131 jest o niebo lepszy i ma aktualizacje oprogramowania itd itp
A antenę jeśli chcesz i na EDGE, to tylko firmy Buro taka jaką dawali do modemu Huawei E3131 to jest dobra antena i działała tez z UMTS900
A antenę jeśli chcesz i na EDGE, to tylko firmy Buro taka jaką dawali do modemu Huawei E3131 to jest dobra antena i działała tez z UMTS900
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Jaka antena - sieć E-Plus
Daruj sobie tem kijek, chyba ze szukaz materialu do zrobienia choragiewki.
Szukaj jakiegos mobilnego panela na 1.9 /2.1 GHz - 0.9 GHz w E+ to tylko fall back dla starych telefonow.
Szukaj jakiegos mobilnego panela na 1.9 /2.1 GHz - 0.9 GHz w E+ to tylko fall back dla starych telefonow.
Nie pomagam na PW.