WRT54G3G + USB Modem

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
yellowboy
Użytkownik forum

WRT54G3G + USB Modem

Post autor: yellowboy »

Witam. Czy taka konfiguracja jak w temacie jest możliwa? Posiadam taki router i Huaweii E173u-2.Myślałem na zakupem przejściówki PCMCIA <-> USB (ew. ExpressCard <-> USB) i podłączeniem tego Huaweia. Czy to zadziała?
Pozdrawiam,
Y
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: WRT54G3G + USB Modem

Post autor: krystianb »

Na openwrt kontroler pcmcia usb bez problemu zadziała (tylko oczywiście usb2.0), na oryginalnym sofcie raczej się nie uda, choć niewielka szansa jest.

Oczywiście expresscard tam nie wsadzisz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
yellowboy
Użytkownik forum

Dzięki za nfo:)
krystianb pisze:Oczywiście expresscard tam nie wsadzisz.

Jeśli mówisz o kontrolerze USB na Expresscard to się nie wypowiem czy można czy nie. Jeśli mówisz o modemie na Expresscard to u mnie działa WRT54G3G z Huaweii E870 który to jest na Expresscard - oczywiście przez przejściówkę.
Pozdrawiam,
Y
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

yellowboy pisze:Jeśli mówisz o modemie na Expresscard to u mnie działa WRT54G3G z Huaweii E870 który to jest na Expresscard - oczywiście przez przejściówkę.
Ta prześciówka jest kontrolerem usb, karty korzystające z magistrali expresscard w tym wynalazku nie będą działać.
yellowboy
Użytkownik forum

krystianb pisze:Na openwrt kontroler pcmcia usb bez problemu zadziała (tylko oczywiście usb2.0)
Tylko to nie jednoznacznie odpowiada na moje zagadnienie... Czy w takiej sytuacji jak na openwrt zadziała kontroler PCMCIA <-> USB to oznacza, że zadziała mi jako modem usb np Huaweii E173u-2 przez tą przejściówkę?

[ Dodano: 2012-07-31, 20:44 ]
krystianb pisze:Na openwrt kontroler pcmcia usb bez problemu zadziała
Czy każdy zadziała? Może jest jakiś konkretny taki kontroler sprawdzony z tym routerem?
Pozdrawiam,
Y
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

yellowboy pisze:Czy w takiej sytuacji jak na openwrt zadziała kontroler PCMCIA <-> USB to oznacza, że zadziała mi jako modem usb np Huaweii E173u-2 przez tą przejściówkę?
Powinien, a co do konkretnego kontrolera, to obstawiam że są może ze 2 chipy i wszystko co jest robione w środku jest identyczne różni się metką. Wiem, że rozwiązanie z kontrolerem na pcmcia było sprawdzone.
yellowboy
Użytkownik forum

Dzięki. Jutro jade kupić taki kontroler i trzeba to sprawdzić.
Pozdrawiam,
Y
ODPOWIEDZ